Koronavirüse karşı başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışladığı kampanyaya birçok bakan, siyasi ve ünlü isim katılım gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na toplumun tüm kesimleri destek veriyor.

Kampanyaya destek verenler şu şekilde:

Siyasiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhtiyaç sahiplerine destek çalışmalarına devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlatıyoruz. Kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşımla katılıyorum.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milli Dayanışma Kampanyası"na 5 maaşını bağışladı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar: Ben de bir maaşımı bağışlıyorum. Helal hoş olsun

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü: Cumhurbaşkanımız’ın başlatmış olduğu Milli Dayanışma Kampanyası'Na ben de 5 aylık maaşımı bağışlıyorum.

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce: Milletimizin birliği ve beraberliği için Cumhurbaşkanımız'ın çağrısına uyarak 6 aylık maaşımı Milli Dayanışma Kampanyasına bağışlıyorum.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına bir aylık maaşımı bağışlıyorum. Başkanlığımızın yöneticilerini, tüm il ve ilçe müftülerimizi ve tüm Diyanet Teşkilatımızı bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet ediyorum.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek verdiğini belirterek, "Ben de 6 aylık maaşımı bağışlıyorum." ifadesini kullandı.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman 1 aylık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz 3 aylık, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım 1 aylık, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan 1 aylık, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü 2 aylık, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün 3 aylık, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt 1 aylık, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir 1 aylık ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da 2 aylık maaşlarını bağışlayarak, kampanyaya destek verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki 5, Hamza Dağ 3 maaşını bağışladı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 2 maaşı ile destek vereceğini açıkladı.

Ünlüler

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra Sağlık Bakanlığı'na destek verdi. Yaptığı bağışın dekontunu paylaşan Gökbakar, bağış miktarıyla ilgili bilgi vermedi.

Ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli 50 bin TL ile kampanyaya destek verdiğini açıkladı.

Sanatçı Haluk Levent: Ahbap olarak işimizi iyi yapıyorsak takdir edin, destekleyin ama yaptıklarımızı devlet kurumlarıyla lütfen kıyaslamayın canlarımKavuşturulmuş eller. Ahbap, sadece STK olarak kendi görevini yapıyor. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın bağış çağrısına Haluk Levent olarak 30 bin tl ile ben de katılıyorum.

 

Odalar

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL katkı sunacaklarını duyurduMilli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında yer alan Genel Müdürler ile 81 il müdürü birer maaşlarını bağışlayacağını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 10 milyon lira destek verecek.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Üniversiteler

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kampanyayı desteklediğini ve 1 maaşını bağışladığını açıkladı.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal da Twitter'dan yaptığı yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na, ben de bu ayki maaşımla katılıyorum. Başta yönetici arkadaşlarım olmak üzere, Türk Telekom ailemizin değerli fertlerini de kendi imkanları doğrultusunda desteğe davet ediyorum." ifadelerini kullandı.Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "Koronavirüse karşı mücadelemiz sonuçlanıncaya kadar her ay maaşımdan 5000 tl'yi "alenen" bağışlıyorum. İlk taksidi yolladım. Allah kabul etsin." dedi.

İzmir'den destek

İzmir'de AK Partili milletvekilleri, üniversite rektörleri, bazı belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi.

Kampanyaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya 2 maaşını, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise 1 maaşını bağışlayarak katıldığını bildirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da 1 maaşıyla kampanyaya destekte bulunacağını belirterek, "DEÜ ailesini de bu çağrıya destek olmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise 1 aylık maaşıyla kampanyaya destek verdiğini açıkladı.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de birer aylık maaşlarını bağışladıklarını paylaştılar.

Trakya

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Tabakoğlu, AK Parti İl Başkanı Belgin İba "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek vereceklerini açıkladı.

Rektör Tabakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na destek vereceğini duyurdu.

Tabakoğlu, kampanyaya bir maaşını bağışlayıp destek sağlayacağını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba da kampanyaya 25 bin lira destekte bulunacağını açıkladı.

Türk Eğitim-Sen

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" isimli milli dayanışma kampanyasına tam destek verdi. Önder Kahveci ve Bağlı sendikalar 1 aylık maaşını bağışladı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na sonuna kadar destek olacaklarını belirterek, "Bu kampanyanın bir çığ gibi büyümesi için var gücümüzle çalışacağız. Tosyalı Holding olarak bu kampanyaya 5 milyon lira bağışla destekte bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU