Asya ülkelerinde festival dönemi

Hindistan, Nepal ve Kamboçya'daki dini festivaller kıtayı renklendirdi

Kamer Takvimi'ne göre Kombaçya'daki yeni yıl kutlaması 

Asya ülkelerinde şu sıralarda devam eden festivaller ve kutlamalar renkli görüntülere sahne oluyor.

Nepal’da, Hindistan’da ve Kamboçya’da birbirinden faklı üç kutlama yapılıyor. Milyonlarca insanın katıldığı festivallerin ilki Hindistan’da. 

Hindistan’da 15 Ocak’ta başlayan Kumbh Mala Festivali dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı festivali olarak kabul ediliyor. 55 günlük festivale her yıl milyonlarca insan katılıyor. Bu yılki Kumbh Mala'da, 2013 yılındaki 120 milyon kişilik katılım rekorunun aşılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca festival için 600 milyon doların üzerinde harcama yapılacağı belirtiliyor.  

Hintler, bu festival boyunca üç kutsal nehrin buluştuğu sularda yıkanarak kendilerini ruhen arındırdıklarına inanıyor.

55 gün süren festivalin bu yılki son günü 4 Mart 2019. 

Nepal’deki Hinduların dini festivali

Nepalli Hinduların, bir aylık dini Swasthani Bratha Katha Festivali de son gününde renkli görüntülere sahne oldu. Hindular kutsal kabul ettikleri Bhaktapur Nehri’nde yıkandı ve dualar etti. 

Festival boyunca yüzlerce Hindu kadın bir aylık oruç tuttu. Kadınlar aynı zamanda refah bir yaşam ve mutlu bir evlilik için dua ederek Bhaktapur Nehri’ne yıkandı.

Kamboçya’da Kamer Takvimi’ne göre yeni yıl kutlaması

Bir festival de Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya’da düzenleniyor. 

Kamer Takvimi’ne göre yapılan, Budistlerin yeni yıl kutlaması olan “Meak Bochea” günü genellikle şubat aynın sonu ya da mart aynın başında düzenleniyor. 

Buda’nın son vaaz günü kabul edilen günde, Buda’nın “kötülüklerden uzak dur, iyi ol ve zihnini temizle” öğütlerine vurgu yapılıyor. 

Yılın üçüncü dolunayında düzenlenen festival, Asya kültürünün renkli kutlama şekline sahne oluyor. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU