Fransa Sağlık Bakanı: Koronavirüs salgını, Evanjelik Kilisesi'nde yapılan ayinlerden yayıldı

Fransa’daki koronavirüs salgının Evanjelik Kilise’sinde yapılan ayinlerden yayıldığını itiraf eden Sağlık Bakanı Veren, ülkesinin salgına karşı önlemlerde geç kalmadığını savundu

Fotoğraf: Wikipedia

Tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Fransa’da vaka sayıları hızla artıyor.

Son verilere göre ülkede vaka sayısı 40 bin 747’e yüklelirken, 2 bin 611 kişi de hayatını kaybetti.

Fransa’daki koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulunun Sağlık Bakanı Olivier Veran, salgının geçen ay bir Evanjelik Kilisesi'nde yapılan ayinlerden yayıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haftalık Le Journal du Dimanche gazetesine açıklamalarda bulunan Veren, "Devrilme noktası, Mulhouse'daki Evanjelik Kilisesi'nde yapılan toplantıydı. Salgın, ülke geneline gerçekten buradan yayıldı" ifadesini kullandı.

Fransızların, hükümetin salgının yol açtığı krizin yönetimi konusunda endişelerinin bulunmasını normal karşıladığını ifade eden Veran, ülkesinin Kovid-19'a karşı alınan önlemlerde geç kalmadığını savundu.

Virüs kilise üzerinden Avusturya’ya gitti

Bu arada Le Monde gazetesinin haberinde, virüsün Mulhouse'daki Evanjelik Kilisesi'nden Avusturya'ya gittiği belirtildi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan bir ailenin 17-21 Şubat'ta Mulhouse'daki kilisede yapılan ayinlere katıldığı, 27 Şubat'ta Belçika üzerinden Viyana'ya döndüğü ve virüs testlerinin pozitif çıktığı bilgisi paylaşıldı. 

Haberde, bu ayinlerin, virüsün Afrika ülkesi Burkina Faso'da da görülmesine neden olduğu kaydedildi. 

Vagadugu'da yaşayan papaz Mamadou Philippe Karambiri'nin, bu ayinlere katıldığı ve ülkesine dönüşünde kendisinde virüs tespit edildiği ifade edildi. 

Ayinlere katılan en az 1000 kişide virüs tespit edilmişti

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde, Mulhouse'daki Evanjelik Kilisesi'nde 17-21 Şubat'taki ayinlere katılan en az bin kişide virüs tespit edildiği belirtilmişti. 

Haberde ifadelerine yer verilen kilisenin papazı ve doktor Jonathan Peterschmitt, "Ayinlere katılanların çoğu virüsü taşıyordu. Çünkü daha sonra çoğunun testi pozitif çıktı" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU