Tecritteki Marvel hayranlarına kötü haber: Black Widow’a izin çıkmadı

Marvel, Black Widow’u internette yayınlamamaya karar verdi

Koronavirüs salgını nedeniyle gişe rakamlarının sıfırı görmesi, çekimi devam eden veya prodüksiyona başlamak üzere olan film ve dizilerin süresiz şekilde askıya alınmasıyla kriz, film sektörünün de altını üstüne getirdi.

Bununla birlikte Beyond the Trailer’ın geçen hafta başındaki haberine göre eğlence parklarının kapatılmasının yanı sıra sinemaların faaliyetine de ara verilmesiyle ciddi bir gelir kaynağını kaybetme endişesi yaşayan Disney, yakın zamanda ertelenen Black Widow’un sinema salonlarında gösterilmeden doğrudan Disney+’ta yayımlanmasını değerlendirmeye başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

We Got This Covered’da yer alan habere göre Natasha Romanoff’un heyecanla beklenen solo filmi doğrudan evlerdeki ekranlara gitmeyecek. Marvel Stüdyoları ve Disney bu fikri bir süre ciddi şekilde değerlendirmiş görünseler de neticede uygulamamaya karar vermiş.

Akla ilk gelen, Disney+ abonelerinin sayısının potansiyel gişe geliriyle kıyaslanamayacak kadar küçük olmasından dolayı bu kararın mali bir motivasyonla verilmiş olduğu. Kıyaslayabilmeniz adına, Ant-Man, Marvel Sinematik Evreni Birinci Evre’nin sonundan beri uluslararası düzeyde 600 milyon doların (yaklaşık 3,9 milyar TL) altında hasılat yapan tek filmi, en düşük hasılatta onu takip eden diğer filmse 850 milyon doların (yaklaşık 5,5 milyar TL) altında kalan Doctor Strange.

İşin ucunda bu rakamlar olunca, devam filmi neticede ne kadar gecikirse geciksin, Marvel’ın Black Widow’u direkt Disney+’ta yayımlamaktan neden çekindiğini anlayabilirsiniz. Öte yandan sonbaharda salonlar hala kapalı olursa işler değişebilir ama şimdilik plan, filmi salonlarda gösterime sokmak gibi görünüyor. 

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU