Kovid-19 brifingleri çok izlenen Trump "reyting canavarı" olmakla övündüğü için eleştiri topladı

ABD'deki vaka sayısı 130 bini geçerken, ölü sayısı 2 bin 350'yi buldu

ABD Başkanı, geçen günlerde de Çin Devlet Başkanı'yla yaptığı telefon görüşmesini bir canlı yayına katılmak için ertelediğini söyleyerek tepki çekmişti (Reuters)

Koronavirüs brifinglerini çok sayıda kişinin izlemesiyle böbürlenen ve kendisinin bir "reyting canavarı" olduğunu iddia eden Donald Trump ayıplandı ve alay konusu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastalığın enfekte ettiği kişi sayısı 130 bine ulaşmış ve ölü sayısı 2 bin 350'yi geçmişken, ABD Başkanı geçen hafta New York Times'ta çıkan ve pazartesi günkü bilgilendirmesini -aşağı yukarı The Bachelor'un sezon finalinin izleyici sayısına denk- yaklaşık 8,5 milyon kişinin izlediğine işaret eden makalenin bir kısmını Twitter'dan paylaştı.

Gazeteci Michael Grynbaum'un cümlelerini alıntılayan Trump, paylaşımında "Nielsen'e göre, pazartesi günü yaklaşık 12,2 milyon kişi CNN, Fox News ve MSNBC'de Trump'ın brifingini izledi. Bu, 'Monday Night Football'un izlenme sayısı gibi (...) Pazartesi, yalnızca Fox News başkanın brifinginde 6,2 milyon izleyici çekti; akşam 6 haberleri için müthiş bir sayı, sanki en çok izlenilen saatlerde yayımlanan popüler bir sitcom" ifadelerini kullandı.

Trump belirtmese de, makale "sosyal mesafelendirme uygulayan milyonlarca Amerikalı'nın eve hapsolmuş hali ve virüse dair yoğun endişe" yüzünden bu sayının yüksek olduğunu ve daha da yükseldiğini işaret ediyordu.

Ayrıca makale, Trump uzun zaman boyunca virüsü önemsiz göstererek gribe benzettiği için, sağlık uzmanlarının yayını izleyen kişi sayısından endişe duyduklarını da belirtiyordu.

Trump, bu bölümü de tweet'lerine dahil etmedi.
 


Her halükarda, Trump, ulusal kriz anında televizyon reytinglerinin derdine çok düşmüş gibi gözüktüğünden, çabucak eleştiri oklarını üzerinde topladı.

YouTube'da siyasi içerikli bir program sunan Brian Tyler Cohen, "Yok artık Trump hâlâ reytinglerinden bahsediyor" ifadesini kullandı.

Twitter'da IrishryGirl kullanıcı adını kullanan bir kadınsa "Neyin yükseldiğini biliyor musun? Bir aldatmaca dediğin virüsün öldürdüğü kişi sayısı" diye yazdı.

CNN yayınlarına katılan, yazar Keith Boykin de "İSTİFA!!!" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU