CHP’li milletvekili dışarıda çalışmak zorunda olan esnaf ve sağlık çalışanları için evde maske üretiyor

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve eşi Meltem Erbay, evde kaldıkları süre boyunca dışarıda çalışanlara destek olmak adına siperli maske üretimine başladı

Tüm dünyada 700 binden fazla insana bulaşan koronavirüs, Türkiye’de de 9 bin 200’den fazla kişide tespit edildi. 

Hastalığın en kritik önleyici malzemelerinden biri maske için meslek lisesi öğrencilerinden ev hanımlarına, Jandarma’dan fabrikalara kadar birçok kişi ve kurum seferber olmuş durumda. 

Bu desteğe katılan isimlerden biri de CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Burak Erbay ve eşi Meltem Erbay. 
 

Burak Erbay
Burak, Meltem ve oğulları Mert Erbay/ Fotoğraf: Independent Türke 


Evde kaldıkları süre boyunca dışarıda çalışmak zorunda kalanlara destek amacıyla siperli maske yapmaya karar verdiklerini söyleyen Burak Erbay, ürettikleri maskeleri sağlık çalışanları ve esnafa dağıtacaklarını belirtti. Erbay, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 
 

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu zor günleri toplumsal dayanışmayı artırarak atlatacağız. Birbirimize destek olmamız gerekiyor.

Biz de eşim Meltem Erbay’la birlikte sağlık çalışanlarına destek olmak için evde steril maske ve koruyucu siperlik yapıyoruz.

Bu maskeleri sağlık emekçilerimize, temizlik işçilerimize ve esnafımıza dağıtıyoruz.

 Hepimiz el ele vererek böyle bir dayanışma örneği gösterirsek sağlık emekçilerinin ve temizlik işçilerinin ihtiyacı olan temel ekipmanların teminine bir nebze de olsa katkı sağlamış oluruz.


Nisan ayının önemli olduğunu vurgulayan Erbay, “Sabırla nisan ayını atlatabilirsek, yazın çok güzel günlerde buluşacağımıza inanıyorum. Evde kalın, sağlıklı kalın diyoruz” ifadelerini kullandı. 


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU