Beşiktaşlı Boateng: Fiorentina'ya geri dönecek miyim, bilmiyorum

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde Fiorentina'dan kiraladığı Kevin Prince Boateng, "Geri dönecek miyim, bilmiyorum. Transfer dönemi nasıl oluyor, biliyorsunuz. Fiorentina ile ilişkilerim iyi, onlara çok yakınım" dedi

Kevin Prince Boateng / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımı Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Kevin Prince Boateng, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, eski kulübüne dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Beşiktaş'tan ayrılarak Fiorentina'ya geri dönüp dönmeyeceğini bilmediğini söyleyen Boateng, "Transfer dönemi nasıl oluyor, biliyorsunuz. Fiorentina ile ilişkilerim iyi, onlara çok yakınım. Son olarak Vlahovic ile konuştum, koronavirüs kaptı, kötü bir durum herkes için. Kalbimde bir pişmanlık var, Fiorentina gerçek Boateng'i göremedi. Çok büyük beklentilerle Floransa'ya geçtim ancak birçok farklı nedenle işler istediğim gibi olmadı. Ancak pozitif bakıyorum ve eğer geri dönme şansım olursa, çok iyi bir iş çıkaracağıma eminim" ifadelerini kullandı.

"Kariyerimin en güzel golünü Barcelona'ya attım"

Futbol kariyerinin en güzel golünü, Milan'da oynadığı dönemde Barcelona'ya karşı attığını belirten Boateng, "Milan'ı büyük bir saygıyla hatırlıyorum. Orada geçirdiğim 3 yıl, her şeyden güzeldi. Floransa'dayken de, hatta İstanbulda'yken de Milan'a olan yakınlığım hiç değişmedi" değerlendirmesinde bulundu. 

Milan'da oynadığında kariyerinin en güzel maçını Lecce'yi 4-3 mağlup ettikleri müsabakayı işaret eden yıldız oyuncu, şöyle konuştu: 

Arkasında güzel bir hikaye var. 1 hafta önce, yönetici Braida, çok profesyonel olmadığımı söyledi ve sinirlendim. Kulübedeydim ve bana, 'bir mucizeye ihtiyacım olduğunu' söylemişlerdi. Ben de 'Hat-trick yapacağım' dedim. Acquilani bana 'Delisin' dedi. Sonunda hat-trick yaptım.

 

ZlatanIbrahimovic-Lionel Messi-AFP-AA.jpg
Zlatan Ibrahimovic - Lionel Messi / Fotoğraf: AFP-AA

 

Messi ve Ibrahimovic fenomen

Arjantinli futbolcu Lionel Messi ile İsveçli Zlatan Ibrahimovic'le ilgili de açıklamalarda bulunan Boateng, her iki oyuncunun da fenomen olduğunu, ikisinin de kendi tarzının olduğunu aktararak, "Messi, 10-12 yıldır dünyanın en iyisi, ikisiyle birlikte oynamak da çok güzel" yorumunu yaptı.

Sassuolo'dan ayrılarak Barcelona'ya gittiği için üzgün olduğunu söyleyen Boateng, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Böyle bir kulübe hayır diyemezsin. Pozitif ya da negatif bir transfer diyemem. Futbolu bıraktığımda, Barcelona'da oynadım diyeceğim, bu da bir şeydir.

Kevin Prince Boateng, ara transfer döneminin son gününde transfer olduğu Beşiktaş'ta oynadığı 6 maçta, 2 gol kaydetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU