2 milyon aileye 1000’er lira destek ödemesi 1 Nisan’da başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, biner lira tutarındaki nakdi desteğin çarşamba günü başlayacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşı 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 100 milyar liralık “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinden ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kısımla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklama yaptı. 

İhtiyaç sahibi 2 milyon 111 bin haneye biner liralık destek ödemelerine 1 Nisan'da başlanacağını ifade eden Selçuk, yaklaşık 19 bin firmanın da 420 bin sigortalı için kısa çalışma ödeneğine başvurduğunu duyurdu. 

Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğine en fazla başvurunun yüzde 50 ile imalat sektöründe olduğunu belirtti. Başvuruların yüzde 63’ünü ise konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri oluşturuyor. 

Selçuk, “Başvuran firmaların yüzde 67’si çalışan sayısı 10 sigortalıdan daha az çalışanı olanlar. 20 çalışandan azları eklediğimiz zaman bu rakam yüzde 80’lere çıkmış durumda” diye konuştu. 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU