Koronavirüsü 'hapsetmeyi' başaran Çin'de 31 yeni vaka kaydedildi

Kovid-19 salgınını geriletmeyi başaran Çin'de yurt dışı kaynaklı vakaların önüne geçilmeye çalışılıyor

Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü Vuhan'da bir market / Fotoğraf: AFP

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüs (Kovid-19) salgınında ülke genelinde 31 yeni vaka kaydedildiğini açıkladı. Bu vakaların 30'unun yurt dışından kaynaklı olduğunu aktaran komite birinin yerel olduğunu kaydetti.

Komisyonun açıklamasına göre ülke genelinde pazar günü koronavirüsten 4 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece ülkede ölü sayısı 3 bin 304'e yükselmiş oldu.

Çinli sağlık makamları, kaydedilen 30 vakanın yurt dışı kaynaklı olduğunu duyururken, Gansu eyaletinde bir kişinin koronavirüse yakalandığını doğruladı. Vaka sayısının toplamda 81 bin 470'e ulaştığı aktarıldı.

20 eyalette son 4 haftada yeni Kovid-19 vakası görülmedi

Çin'de, ana karaya bağlı 31 eyaletin 20'sinde son 4 haftada yurt içi kaynaklı yeni vaka görülmediği bildirildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Çin'de, ana karaya bağlı 31 eyaletin 20'sinde son 4 haftada yurt içi kaynaklı yeni vaka görülmedi.

Ayrıca 6 eyalette de son 2 hafta yurt içi kaynaklı yeni vaka tespit edilmedi.

Komisyon Sözcüsü Mi Feng, yerel yönetimlerden, salgın önleme ve kontrol tedbirlerini sürdürmelerini ve yurt dışı kaynaklı vakaların artışına karşı ihtiyatlı olarak yeni bir yurt içi salgının ortaya çıkmasını önlemelerini istedi.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede ülke geneline ve tüm dünyaya yayılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU