Ahmet Hakan: Diyanet İşleri Başkanı’na beş tavsiyem var

"Geçen cuma yaptığınız gibi safları sıklaştıramadığınız özel cuma namazı uygulamasını bu cuma yapmayın"

Ali Erbaş, Beştepe Millet Camisi'nde, Diyanet’in belirlediği az sayıda kişi ile Cuma namazı kıldırmıştı. Diyanet’in koronavirüs salgını sebebiyle cuma namazlarının topluca yasaklandığı dönemde kılınan bu namaz, eleştirilere sebep oldu. (Fotoğraf: AA)

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirlerin tam tersi olarak Beştepe’de belirlenen kişilerle cuma namazı kıldırdığı için eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a beş tavsiyede bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

TAVSİYE BİR: Canla başla çalışan doktorlarımız için, tüm sağlık çalışanlarımız için kamuoyu huzurunda şöyle güzel bir dua edin. Bunun çok müspet bir karşılığı olacaktır tüm toplumda Sayın Başkan...

TAVSİYE İKİ: Geçen cuma yaptığınız gibi safları sıklaştıramadığınız özel cuma namazı uygulamasını bu cuma yapmayın. Bu uygulama en dindar kesimlerden bile tepki aldı. Bunu göz önünde bulundurun. Vazgeçin bundan Sayın Başkan.

TAVSİYE ÜÇ: Çalışamayan, çalışamadıkları için de zor durumda kalan yurttaşlarımız var. Onlar için çok geniş çaplı bir yardım kampanyası düzenleyin Diyanet olarak. Buna öncülük yapın Sayın Başkan.

TAVSİYE DÖRT: Minarelerden yatsı namazından sonra yükselen salavat ve tekbirler bende manevi haz uyandırıyor. Ancak bazı vatandaşlarımızın cenaze töreni psikolojisine girdiklerine dair çok sayıda bilgi geldi bana. Din psikolojisi alanının önde gelen hocalarıyla bu konuyu lütfen ele alın Sayın Başkan.

TAVSİYE BEŞ: Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden din karşıtı özel bir propaganda çalışması yapılıyor. Bu tür operasyonları boşa çıkaracak ve bu tür operasyonlara meydan vermeyecek stratejiler geliştirin Sayın Başkan.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU