İçişleri Bakanı Soylu: 20 civarı emniyet personeline koronavirüs teşhisi konuldu

YouTube’da canlı yayında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşık 20 emniyet personelinin koronavirüse yakalandığını, bunların arasında iyileşenler de olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında katıldığı canlı yayında koronavirüs salgını ile ilgili merak edilenleri açıkladı. 

ABD’nin New York’ kentinde 500 polisin koronavirüse yakalandığını hatırlatan Özdemir’in Türkiye’deki emniyet mensupları arasında durumun ne olduğunu sorması üzerine Soylu, yaklaşık yirmi personelin testinin pozitif olduğunu söyledi. 

Bunların arasında iyileşenler de var. Hem sahada olmaları hem görevlerini tam anlamıyla yapabilmeleri ve sağlıklarını devam ettirmeleri bizim için çok önemli. 

Hem Emniyet Genel Müdürlüğü’müz, hem Jandarma hem de Sahil Güvenlik Komutanlığı’mız konuyla ilgili gereken hassasiyeti gösteriyorlar. 

Emniyet personelimize 2 milyonun üzerinde maske ve 3,5 milyon eldiven tedarik edildi. Bunun yarısı kadarı da Jandarma’ya. Aynı şekilde 6 bin 500 kişilik Sahil Güvenlik personeline de bir o kadar daha.. Bunun yanı sıra Ankara Dikimevi’nde günde 100 bin maske üreten bir sistemi de devreye aldık. 


Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile ilgili soruya ise böyle bir karara karşı olmadığını söyledi ve  “Bizim almayacağımız hiçbir tedbir yoktur” ifadesini kullandı. 

81 ilin valisiyle bugün yapılan yeni bir değerlendirmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu aktaran İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağının güvenlik, sağlık ve gıda tedariği yapan personele konulamayacağını da sözlerine ekledi. 

Cüneyt Özdemir’in, İstanbul Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasına dayandırarak İstanbul’da hâlâ 1 milyonun üzerinde insanın işlerine gitmek için toplu taşıma kullandığını hatırlatması üzerine Soylu şöyle konuştu: 

Türkiye’de hayat 4-5 gün önce yüzde 80 durmuştu.. Güvenlik, sağlık ve gıda tedariği dışında sosyal izolasyonu sağlamış durumdayız. Sokaklar ve cıvıl cıvıl meydanlar bomboş. 

Türkiye’nin tamamında toplu taşıma kullanımı yüzde 60-70 oranında azaldı. Şehirlerarası ulaşım yüzde 94 oranında düştü. 

'Evde kal' çağrıları ile vatandaşları evde tutabiliyoruz. Parametreleri takip ediyor, izliyor, yönetmeye çalışıyoruz. 

Şu anki (dün ve bugün) durumda yüzde 95 civarında hayat eve çekildi. Yarını ve diğer günü de izleyeceğiz.


Süleyman Soylu, 18 gün önce umreden dönenlerin karantinaya alınmasında geç kalınıp kalınmadığı sorusuna da şu cevabı verdi: 

Bize Suudi Arabistan’dan umrecilerle ilgili vaka konusunda herhangi bir bilgi gelmedi. 

Ne zamanki Türkiye’de ilk vakayı gördük, bir saat içerisinde tüm umrecileri, hiçbir gecikme olmadan karantinaya aldık. Yurt dışından gelenleri de hemen karantinaya almaya başladık. 

Yerleştirdiğimiz yurtlarda temizliğin yapılması, üç öğün gıda tedariğinin sağlanması, polis nezareti, her kata kamera takılması… Hepsi 24 saat içerisinde tamamlandı. 


Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU