Hint liderden göçmen işçilere: Olduğunuz yerde kalın, eve gitmeyin, kiranız devletten

Arvind Kejriwal işçilere gıda ve su tedariki de sağlayacaklarını söyledi

Arvind Kejriwal (Reuters)

Hindistan'da Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle göçmen işçilerden oldukları yerde kalıp evlerine gitmemelerini istedi. Hint siyasetçi, bu kişilerin yeterince parası olmaması halinde kiraları da karşılayacakları sözünü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Statesman sitesinin haberine göre Kejriwal pazar günü düzenlediği basın toplantısında, “Başbakanımız (Narendra Modi) tecrit kararını ilan ettiğinde ellerimi birleştirip bu kişileri selamlamak istiyorum. ‘Jo Jahan hai wo wahi rahe’ (Lütfen neredeyseniz orada kalın) dedi. Bu tecrit mantrası. Şayet bu sözü takip etmezseniz bizler koronavirüs salgınıyla mücadeleyi kaybederiz” diye konuştu.

Birçok kişinin diğer eyaletlerdeki memleketine dönmek isteyeceğini belirten Delhi lideri ayrıca bu kişiler için yiyecek, su ve barınma hizmeti vereceklerini, kişi 7.5 kiloluk kumanyalar dağıtacaklarını söyledi.

Kovid-19 salgınında Hindistan’da bin 24 vaka tespit edildi, 27 kişi yaşamını yitirdi.

24 Mart’ta 21 günlük tecrit kararı alan Başbakan Modi yaptığı son açıklamada, “Bazılarınızın bana kızacağını biliyorum fakat bu sert önlemler bu savaşın kazanılması için gerekli” diyerek özür dilemişti.

 

 

Independent Türkçe, The Statesman, IndiaToday

DAHA FAZLA HABER OKU