Kalabalık belediye otobüsü paylaşımı ile ilgili İBB’den açıklama: Toplu taşıma kullanımının yüzde 90 düştüğü bir dönemde, sabah 6’da kasten toplu biniş gerçekleştirilmiştir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, “kalabalık Boğazköy-Bakırköy hattı otobüsü” hakkında tüm gün 65 yolcu taşındığını ve sabah saatinde iki duraktan kasti olarak toplu binişler gerçekleştiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma kullanımının yüzde düşmesinin ardından, Boğazköy-Bakırköy hattındaki kalabalık bir otobüsün fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından açıklama yaptı. 

“Ekrem İmamoğlu’na yönelik organize kötülüğün fotoğrafıdır” diyen Ongun, 72 duraklı 146 No’lu Boğazköy-Bakırköy hattındaki otobüsün fotoğrafın paylaşıldığı 29 Mart’ta tüm gün toplam 65 yolcu taşıdığını ancak sabah 06:15’te anormal bir kullanım artışı olduğunu aktardı. 
 


Aynı şekilde 30 duraklı 62 No’lu Kağıthane-Kabataş hattı için de “29 Mart Pazar günü toplamda 71 yolcu, sabah 06.00'da Fazilet Durağı’ndan şoförün uyarısına rağmen araca bir anda 47 yolcu binmiştir” ifadelerini kullandı. 
 


Toplam toplu ulaşımın yüzde 90 azaldığını hatırlatan Murat Ongun, “Pazar sabahı daha önce hiç yaşanmamış bir hareketlilik yaşanıyor. Pazar 06:00’da birkaç duraktan, yapılan uyarılara rağmen kasten toplu binişler gerçekleşiyor” dedi ve ekledi: 
 

Sonra da çekilen kalabalık otobüs fotoğrafı Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik devamlı hakaret dolu paylaşımlar yapan bir hesap aracılığıyla troll hesaplarla yaygınlaştırılıyor.


“Bu organize kötülüğü şiddetle kınıyoruz” diyen İBB Sözcüsü, konuyu yargıya taşıyacaklarını da sözlerine ekledi. 



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU