İstanbul'un ardından Ankara'da da başladı: Pazar ve marketlere çocukların girişi yasak

Kentteki pazar yerleri ile hiper, süper ve küçük marketler dahil her türlü alışveriş mekanlarına çocukların girişi yasaklanırken, ulaşımda da Kovid-19'a karşı yeni önlemler alındı

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin dört bir yanında koronavirüs tedbirleri alınmaya devam ediliyor.

İstanbul Valiliği'nin çocukların, pazar ve marketlere girişini yasaklamasının ardından Ankara Valiliği de benzer tedbirler aldı.

Kentteki pazar yerleri ile hiper, süper ve küçük marketler dahil her türlü alışveriş mekanlarına çocukların girişi yasaklandı.

Taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüştürülmesi ve internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla yolcu taşınması da engellendi.

Ankara Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:


Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ankara genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dahil her türden alışveriş mekanlarına çocukların girişi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 27 Mart 2020 tarih ve 2020/11 kararı gereğince yasaklanmıştır.

Öte yandan, "Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla Ankara'da taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla yolcu taşımasının da yasaklandığı" bildirildi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU