Daha geçen hafta 6 bin 500 kişinin birlikte maç izlediği Japonya'da başbakandan uyarı: Savaş uzayacak

Tokyo, cumartesi günü 63 yeni vakayla tek günde yaşanan en büyük artışı rapor etti

Tokyo Valisi kentte yaşayanlara hafta sonu dışarı çıkmamaları için çağrıda bulunsa da, sokaklarda insanlar vardı (Reuters)

Şimdiye dek Güney Kore ve Çin'in aralarında bulunduğu komşularına kıyasla görece düşük vaka sayısı bildiren Japonya'da, cumartesi günü bildirilen ani yükseliş, tek günde meydana gelen en büyük artış oldu.

Cumartesi günü gazetecilere konuşan Başbakan Şinzo Abe, Japon halkının "koronavirüse karşı uzayan bir savaşa hazırlanması" gerektiğini söyledi.

Japon haber ajansı NHK'ye göre, Abe, ABD ve Avrupa'daki salgınların Japonya'daki vaka sayısının "sadece iki hafta içinde 30 kattan fazla fırlayabileceği" izlenimini uyandırdığını dile getirdi.

Olağanüstü hal ilanınından geri duran başbakan, hükümetin gelecek on gün içerisinde, hane halklarına nakit para yardımını da içeren, acil ekonomik teşvik paketi oluşturacağı sözünü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tokyo Valisi Yuriko Koike başkentin ilk kez olası bir karantinanın eşiğinde bulunduğunu belirterek, kentte virüsün "yayılmasının patlayabileceği" uyarısını yaptıktan sonra, Abe'nin açıklaması geldi.

Cuma günü 40 yeni vaka bildiren Koike, halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak "kriz bilincini paylaşma ve sorumlu davranma" çağrısında bulundu.

Vali, hastalığın yayılışını durdurmaya katkı için, halktan kiraz çiçeklerinin açmaya başladığı parklara ve diğer dış mekanlara gidilmemesini de istedi ve ağaçların "gelecek yıl tekrar çiçek açacağını" sözlerine ekledi.

Bazı uzmanlar, Japonya'nın açıkladığı düşük sayıların doğruluğunu sorgulayarak hükümetin test yapma konusunda rahat davrandığını söyledi.

Financial Times'a konuşan Tokyo'daki Sağlık Yönetimi Araştırma Enstitüsü Müdürü Masahiro Kami, Çin'e komşu bir ülkede "vaka sayısındaki ilerlemenin Avrupa ülkeleriyle aynı zamanda görülmesinin" anlamlı gelmediğini ifade etti.

Kami, bu "yalnızca testten geçirmeyle ilgili" dedi.
 

jaja.jpeg
22 Mart'ta Tokyo'da yer alan ​​​​​Ueno Park'taki kiraz çiçeklerini görmek isteyen çok sayıda kişi vardı (Reuters)


Şubat ayında yerel The Japan Times gazetesi, katı ancak üstü kapalı test yönergeleri nedeniyle Japonya'daki hastanelerin koronavirüs şüphesi bulunan hastaları reddettiğini bildirmişti.

O tarihlerde yalnızca doğrulanmış vakalarla önceden yakın temasa girmiş veya yakın zaman önce Çin'in hastalık bulunan bölgelerine seyahat etmiş ve ardından ateş ve zatürre benzeri semptomlar gösteren kişiler test için uygun görülüyordu.

Koronavirüsün Çin'den ilk yayılması sırasında hastalığın bulaştığı ilk ülkelerden olmasına karşın, Japonya'daki yaşam yayılışı durdurmaya çalışan diğer çok sayıdaki ülkeyle kıyaslandığında görece normal devam ediyor.

Geçen hafta sonu, bölgedeki yetkililerin iptal etme çabalarına rağmen, Tokyo'nun kuzeyindeki Saitama stadyumunda 6 bin 500 kişi popüler bir kick boks etkinliğini seyretmek için bir araya geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU