İstanbullular "Evde kal" çağrısına uydu, kente sessizlik hakim oldu

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle halkın evlere çekildiği İstanbul’da köprü, cadde ve sahiller boş kaldı. Kentin meydanlarının kuşlara, sahillerinin ise martılara kaldığı yorumları yapıldı

Kovid-19’a karşı 'evde oturma' uyarısında bulunan yetkililerin çağrısı, karşılık buldu.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına Türkiye’de de rastlanılmasıyla vatandaşlar sokağa çıkmayarak kendi olağanüstü hallerini (OHAL) ilan etti.

Özellikle İstanbul'da iş yerleri kepenk kapattı, kafeler ile restoranlar kapılarına kilit vurdu, vatandaşlar evlerine çekildi ve mega kente sessizlik hakim oldu.

 

İstanbul boş martılar Twitter Ali Yerlikaya.jpg
Twitter / @AliYerlikaya

 

Hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Üsküdar, Sultanahmet, Ortaköy ve Taksim gibi semtlerde sokaklar, kuşlara, martılara, kedilere ve köpeklere kaldı.

Her gün yüzlerce geminin geçiş yaptığı İstanbul Boğazı'nın koronavirüs nedeniyle sessizliğe bürünmüş hali de havadan görüntülendi.

"Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık. Bu güzellikleri doyasıya yaşamak ve sevdiklerimizle paylaşmak için, sağlığın, ailen, sevdiklerin, İstanbul ve ülkemiz için... #48SaatHiçÇıkma #EvindeKalİstanbul" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU