“İBB’nin psikolojik destek hattını bir günde iki bin kişi aradı”

İBB’nin Psikolojik Danışma Hattı’nı bir günde iki bin kişinin aradığını söyleyen İmamoğlu, “Sokağa çıkma noktasında büyük kısıtlılık getirilmeli” diye konuştu

İmamoğlu, koronavirüse karşı alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: İBB

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği’nde Vali Ali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen koronavirüs salgını konulu İl İdare Kurulu toplantısının ardından sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği canlı yayında salgına dair açıklamalarda bulundu.

Vali Yerlikaya ile yaptıkları görüşmede konuşulan kısıtlama kararlarının detaylarının Yerlikaya tarafından açıklanacağını söyleyen İmamoğlu, kendisinin sokağa çıkma noktasında büyük bir kısıtlılığın getirilmesi yönünde kanaati olduğunu vurguladı.

“26 farklı şehirden arayan oldu”

İmamoğlu, salgın nedeniyle zor günler geçirildiğini belirterek, bu nedenle geçen hafta kurdukları Psikolojik Danışma Hattı’yla ilgili son verileri paylaştı:

Dün, 2000’i aşkın arama oldu. Çok ilginçtir; 26 farklı şehirden psikolojik danışma hattımız arandı. Hatta 3 farklı ülkeden yine psikolojik danışma hattımız arandı.

Bizi her yerden arayabilirsiniz. Bütün psikologlarımız size yardımcı olmaya hazırlar. Sizler, kendinizi de bu anlamda rahatlatmayla ilgili metotlar bulmalısınız. Biz, sizin yanınızdayız. Psikologlarımızla, iletişim hattımızla yanınızdayız. 153’ü arayabilirsiniz. İstanbul’da çözmemizi istediğiniz konularla ilgili bizimle iletişim halinde olmaya devam edin.

Psikolojik danışma hattımız 02124494900. Buradan psikologlarımız, bulundukları yerlerden sizinle telefonda bağlantı kurup, görüşmelerini yapacaklar.

Varlıklı insanlara yoksul insanlara destek ol çağrısı

İmamoğlu, açıklamasında ayrıca dayanışma çağrısı da yaparak, “Varlıklı insanların yoksul insanlara fayda verdiği, katkı sunduğu ortamlarda biz, İstanbul halkının vicdanlı, eli sıcak, yüreği, o güzel gözü, gülüşü olmak istiyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU