Özel araçlarla şehir dışına çıkılabiliyor mu?

Erdoğan’ın koronavirüse karşı açıkladığı tedbirlerin ardından farklı açıklamalar konuyu muğlaklaştırdı

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye, birçok yeni tedbiri hayata geçirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır" açıklamasının ardından ise yeni bir tartışma başladı.

Erdoğan'ın son açıkladığı tedbirler arasında yer alan düzenlemenin özel araçları kapsayıp kapsamadığı konusu henüz netliğe kavuşmadı.

İçişleri Bakanlığı da Erdoğan’ın açıklamasının ardından bir genelge yayımladı ve 81 il valiliğine gönderdi.

Buna göre; “Tüm vatandaşların bulundukları şehirde kalmaları esas olacak. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izniyle gerçekleştirilebilecek.”

İstanbul valisi özel araç demedi

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter’dan bir mesaj paylaştı ancak o da özel araçlara, açıklamasında yer vermedi.

Yerlikaya, “Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak; tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir” dedi.

Kemal Öztürk: Kişisel araçlarımızla şehirler arası yolculuk yapabilecekmişiz

Eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği ile görüştüğünü ifade ederek, “Kişisel araçlarımızla şehirler arası yolculuk yapabilecekmişiz” dedi.

“Dün muğlak olan konu sanırım biraz belirsizlik içinde kalmış” diyen Öztürk “Valilikler bu konuda yazılı açıklamalar yapacak” ifadelerini kullandı.

THY: 14 büyükşehire sefer düzenlenecek

Tartışma sürerken Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda yarın 00.01'den itibaren sadece 14 büyükşehire sefer yapılacağını duyurdu.

Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İç hatlarda pazar 00.01'den itibaren sadece aşağıdaki büyükşehirlere sefer yapılacaktır. İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana, Antalya, İzmir. Tarifeyi kısa sürede açıklayacağız" bilgisini verdi.

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU