Milli sporculardan örnek davranış: Hem yardıma koşuyorlar hem de spor yaptırıyorlar

Düzce'de Muaythai Milli Takımı'nın 4 sporcusu, Kovid-19 salgını tedbirleri üzerine evden çıkamayan 65 yaş ve üstü kişilerin yardımına koşuyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de de görülmesiyle alınan kararlar çerçevesinde dışarıya çıkamayan 65 yaş ve üstü kişilere yardımda bulunabilmek için 4 milli sporcu harekete geçti.

Düzce Belediyesi'nden özel kıyafet ve dezenfektan temin eden sporcular, isteyen yaşlıların evlerini dezenfekte etmeye başladı.

Yaşlıların kendilerinden isteklerini de hızlı yerine getiren milli sporcular, mahallelerde dolaşırken balkonlarda gördükleri kişilere de ısınma hareketleri yaptırıyor.

Muaythai Milli Takım Antrenörü Muhammet Bişgin, Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda kendilerinin de genç sporcular olarak ellerinden gelen bir şey olup olamayacağı konusundan düşünerek farklı fikirler ürettiklerini söyledi.

Belediyeye başvurarak dezenfektan aldıklarını ve önce kendi mahallelerinden başlayarak farklı mahallelerdeki vatandaşlara da yardım etmeye başladıklarını aktaran Bişgin, "Hem çevremize yararımız olsun hem de insanları bilinçlendirelim istedik. Mahallemizden başladık ve devam ediyoruz" diye konuştu.

 

Milli sporcular 2.jpeg
Milli sporcular, kendilerini balkonlardan izleyenlere spor yaptırıyor / Fotoğraf: AA

 

"Evde hareketsiz kalan vücutları da harekete geçiriyoruz"

Bişgin, mahalle aralarında çalışma yaparken vatandaşların balkondan kendilerini izlediğini, kendilerinin de sporcu oldukları için vatandaşlara birkaç temel ısınma hareketiyle spor yaptırdıklarını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Evde kaldıkları için vücutları hareketsiz kalıyor. Bizler de vatandaşlara spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz ve birkaç hareketle vücutlarının çalışmasını sağlıyoruz" diyen Bişgin, evde hareketsiz kalan vücutları da harekete geçirdiklerini dile getirdi.

Bişgin, gelen tepkilerin çok güzel olduğunu, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğin söyledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU