Ahmet Türk’ten ‘Evde Kal’ kampanyasına destek

Ahmet Türk koronavirüsü salgınından korunmak için alınan tedbirler çerçevesinde başlatılan 'Evde Kal' kampanyasına destek verdi

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve 19 Ağustos’ta yerine kayyum atanan Ahmet Türk, koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için alınan tedbirler çerçevesinde başlatılan 'Evde Kal' kampanyasına destek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatandaşlara tedbirlere uyma çağrısında bulunan Türk, ölüme neden olabilecek bir durumun ortaya çıkmaması için evde kalmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Tarihin en riskli hastalıklarından biriyle karşı karşıya olduklarını aktaran Türk, “Ailenizi, komşularını ve halkınızı korumak istiyorsanız evden çıkmayın” dedi.

“Halkımızdan ricamız kurallara uymasıdır”

“Saygı değer halkımız, koronavirüs denilen belki tarihin en riskli hastalıklardan biri ile karşı karşıyayız. Bundan korunmanın tek yolu önce evimizden çıkmamaktır” diyen Türk, devamında şu ifadelere yer verdi:

Eğer gerçekten ailemizin, komşumuzun ve halkımızın bundan etkilenip hastalanmasını istemiyorsanız, hatta yaşamına neden olabilecek bir durumun ortaya çıkmaması için evimizde kalmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Bu hastalıkla ancak evimizde ve gereken tedbirleri alarak başa çıkabiliriz. Halkımızdan ricamız gerçekten kurallara uymasıdır. Biz çok acılar yaşadık. Çok zor dönemlerden geçtik. Bir daha acı yaşamamak için herkesi bu duyarlılığa davet edelim…
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU