Valiliklerde toplantı başladı, her il için önlemler görüşülecek

Türkiye’deki tüm valiliklerde saat 09.00’da toplantı başladı. İl özel idareleri ve pandemi kurulları illerin özel durumlarını değerlendirip alınması gereken önlemleri belirleyecek

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs salgınına alınan yeni önlemler kapsamında valiliklerde toplantılar başladı.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla saat 09.00'da tüm valiliklerde, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için eş zamanlı olarak önce il idare kurullarının, ardından pandemi kurullarının toplanacağını açıkladı.

Açıklamada, il idare kurullarında, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, insanların sınırlandırmalara uymalarını sağlamak için yapılması gerekenler masaya yatırılacak.

İl pandemi kurullarının toplantılarında, 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ve iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanacak. Alınan bu kararlar valilerce vakit kaybetmeksizin uygulamaya geçirilecek. 

Valiler tarafından illerin özel durumları göz önünde bulundurularak il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler, gerekli koordinasyonun sağlanması için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacak.

Toplantılar ilerleyen günlerde tekrarlanacak

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU