Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verildi

Göreve son verme, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile alındı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verilerek, yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

İddiaya göre Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken Kanal İstanbul Projesi'nin ilk ihalesinin yapılmasına büyük tepki gelmesi Turhan'ın görevden alınma nedeni oldu.

Karar gazetesi, iddiayı şu ifadelerle paylaştı: 

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken Kanal İstanbul Projesi'nin ilk ihalenin yapılmasına büyük tepki gelmişti. Cahit Turan'ın ihaleyi iptal etmemesinin görevden alınma nedeni olduğu ileri sürüldü.

Kabinede ilk değişiklik

Turhan'ın görevden alınması, 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabindeki ilk değişiklik oldu.

Turhan'ın yerine atanan Adil Karaismailoğlu kimdir? 

1969 yılında Trabzon'da doğdu.

Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı.

Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı.


1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti.

İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU