Kendisi ve misafirlerine koronavirüs testi yapan Murat Sancak: Testlerin ücreti ödendi, aile ortamında denedik

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın yeğeni Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın, bugüne kadar 40 bin kişiye uygulanabilen koronavirüs testlerini kendisi ve misafirleri üzerinde denemesi sosyal medyada tartışmalara neden oldu

Türkiye’de koronavirüs testi yaptırmak isteyenlerin devlet hastaneleri önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluşturarak beklemeye devam ederken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü çok tartışma yarattı. 

Görüntüde BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın yeğeni Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın video kaydı alan kişiye koronavirüs test kitini uyguladığı görülüyor. 

En az üç test kitinin yer aldığı görüntülerde kendisinden söz konusu kişiden alınan kan, teste damlatılıyor ve bekleniyor. 

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, test sayısında sıkıntı yaşandığı bir dönemde Murat Sancak’ın bu testlere nasıl sahip olduğu çok eleştiri aldı. 

Bunun üzerine Twitter hesabından bir açıklama yapan Murat Sancak, testlerin CCA Sağlık Hizmetleri’nden ücret karşılığı satın alındığını ve aile ortamında denendiğini söyledi. Sancak, açıklamasında faturayı da paylaştı. 
 


Kaç test yapıldı?

Türkiye’de bir hastaya koronavirüs teşhisinin konulduğu ilk günden bugüne yaklaşık iki hafta geçti. 

Vaka sayısının 3 bin 600’ü aştığı, 75 kişinin yaşamını yitirdiği salgınla ilgili en çok konuşulan konu test kitleri. 

23 Mart’ta Çin’den getirilen ve 15 dakikada sonuç veren 2 milyon test kitinin de hastanelere dağıtılmasının ardından yapılan test sayısı ve tespit edilen vaka sayısında dikkati çeken bir artış yaşandı.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre bugüne kadar yapılan test sayısı 40 bini geçti. 

Türkiye’deki 83 milyon insanın her birine testin yapılmasının mümkün olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, birinin testi negatif çıksa dahi sonradan virüse yakalanabileceğini belirtmişti. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU