Alibeyköy'de koronavirüs paniği yaydı; "eğlence için yaptım" dedi

Hastane otoparkındaki polisleri videoya çekerek korona paniği oluşturan bir kişi gözaltında "eğlence amaçlı yaptım" diyerek özür diledi

Alibeyköy’de faaliyet gösteren Alibey Hospital’a adli bir vaka nedeniyle gelen polisleri videoya çekerek sosyal medya hesabından paylaşan İ.D adlı bir kişi hastanede 6 kişinin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığını iddia etti. 

İddianın yalan çıkması üzerine harekete geçen emniyet, videoyu yayan İ.D’yi gözaltına aldı.

Polisler karakolda İ.D’ye özür videosu çektirdi.

Polislerin çektirdiği videoda görüntüleri eğlence amaçlı yaydığını söyleyen İ.D şu ifadeleri kullandı:

Alibey Hospital önünde polis ekiplerini görmem üzerine tamamen eğlence amaçlı bir video çekerekten Alibeyköy’de korona vakası olduğunu yayınladığım bu tamamen yalan haberden, ülkemizi ve milletimizi derinden sarsan bu çirkin hareketten dolayı tüm halkımızdan özür diliyorum. Ayrıca şanlı Türk polisini bu çirkin eyleme alet ettiğim için tüm emniyet teşkilatından çok özür diliyorum. Saygılarımla…

Hastaneden açıklama: Hastanemizde şu ana kadar herhangi bir koronavirüs pozitif hasta bulunmamaktadır

Alibey Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin’den yapılan açıklamada ise ateşli silah ile yaralanma sonucu hastaneye getirilen hastanın adli vaka kapsamında soruşturulması için polis ekiplerinin de hasteneye geldiği belirtilerek, hastane otoparkındaki polis araçlarının yoldan geçen bir kişi tarafından kamera kaydına alındığı ve koronavirüs vakası için gelindiği şeklinde yorumlanarak paylaşıldığı belirtildi. 

Videonun doğru olmadığını açıklayan Çetin, “Hiçbir doğruluğu olmayan videoyu çekip paylaşan kişi hakkında hukuki süreç başlatılmıştır. Hastanemizde şu ana kadar herhangi bir koronavirüs pozitif hasta bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU