Koronavirüs Kremlin'de: 5 Rus hükümet görevlisinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildiriliyor

Kovid-19’un hükümetin kalbine ulaştığı haberleri üzerine Kremlin testten geçiriliyor

Koruyucu maskeli kadınlar Moskova, Kızıl Meydan'da yürüyor (Reuters)

Koronavirüs salgını Avrupa'da ve Amerika kıtasında şiddetlenirken bile Rusya yönetimi ülkede bir olağanüstü hal beklentisini tereddüt etmeden reddetti.

Vladimir Putin’in duruma dair iyimser olabilmek için kesinlikle yeterli nedeni var. Teyit edilen vaka sayısı henüz kontrolden çıkacak kadar hızlanmadı ve hükümet hastalarla temas halinde olan kişilerin izlenmesinden sınırlarını kapatmaya kadar bir dizi cephede kararlı davrandı.

Fakat Kovid-19’un hükümetin kalbine ulaştığı haberleri üzerine Kremlin Perşembe gecesi tarama testinden geçirildi.

Üç yerel yayın organı, Kremlin’deki kaynaklarını alıntılayarak 5 kadar çalışanın testlerinin pozitif çıktığını iddia etti: Devlet başkanlığı dairesinden bir veya iki personel, devlet başkanlığı yönetim müdürlüğünden bir personel ve kabineden bir personel.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu çalışanlardan herhangi birinin yakın zamanda Rusya devlet başkanıyla temasta olduklarına dair herhangi belirti yok.

Devletin başının çevresindeki güvenlik protokolleri koronavirüs tehdidine karşı bir süre önce artırıldı. Devlet başkanlığı güvenlik ekipleri Ocak sonunda Putin’in nefes mesafesindeki kişilerin vücut sıcaklıklarını görüntülemeye başladı. İki hafta önce, koronovirüs kan testleri zorunlu hale geldi.

Virüsün Putin’in ofislerinin yakınına gelmiş olabileceğine ilişkin haberler, Putin’in ülkesinin iki üç ay içinde krizin üstesinden gelebileceğine ilişkin iddiasıyla tam bir tezat teşkil ediyordu. Moskova’daki koronavirüs hastalarının çoğunun bulunduğu hastaneyi ziyaret ettikten bir gün sonra Putin, kendinden emin biçimde ülkesinin en kötü Avrupa senaryosunu savuşturacağı tahmininde bulundu.

Perşembe bir grup girişimciyle bir araya gelen Putin, “Çalışma arkadaşım bana iki üç ay içinde koronavirüsün üstesinden gelebileceğimizi söylüyor. Bazı ülkelerin mücadelelerinin çok uzun süre devam edebileceğini söylediği göz önüne alınırsa, bu çok da kötü değil. Umarım daha da hızlı olur” dedi.

Rusya’da Perşembe günü pozitif çıkan koronavirüs vakalarının sayısında rekor artış kaydedildi. Vaka sayısı 182 artarak 840'a ulaştı. Bu vakaların büyük çoğunluğu Moskova'da yoğunlaşıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU