İmamoğlu: Üzülerek söylemek isterim ki, henüz daha zor günlerin başındayız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İBB olarak Yenikapı’da ‘İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’ni kurduklarını söyledi

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın Birimi

Koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirdiği canlı yayında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB olarak Yenikapı’da kurdukları İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nin (İYKM) bugün itibari ile 5 bin kişiye 32 öğün yemek hizmeti verebilecek mutfak ve personeli hazır hale getirdiklerini söyledi.

Yenikapı miting alanı ile birlikte Beylikdüzü Gürpınar Su Ürünleri Hali ve Maltepe miting alanını da aynı amaçla tanımladıklarını belirten İmamoğlu, söz konusu alanlarda sahra hastaneleri kurmaya hazır oldukları bilgisini Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını da kaydetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, Atatürk Havalimanı’nın da benzeri amaçlar doğrultusunda değerlendirilebileceği önerisinde bulundu. 

“Üzülerek söylemek istiyorum ki daha zor günlerin başındayız”

Her türlü anlayış farklılıklarını, her türlü siyasi kutuplaşma ve hesapları geride bırakma günlerini geride bırakmamız gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Üzülerek söylemek isterim ki, henüz daha zor günlerin başındayız. O nedenle bu günler, toplumsal dayanışmayı maksimum ölçüde geliştireceğimiz günlerdir” diye konuştu.

Devlet ve hükümetin ilgili birimlerinin, bu günlerde her bir vatandaşımızın hayatını korumak, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ortaya çıkacak bütün problemleri aşmakla görevli en yetkili otorite olduğunu ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi: 

Bu mücadele, tek başına hükümetin ilgili birimlerinin altından kalkabileceği bir mücadele değildir. Her kamu otoritesi, her bakanlık, valilik, belediye başkanlıkları, özel kuruluşlar, hatta STK’lara kadar herkes bu ortak mücadelenin bir parçası. Parçası olmak zorunda. Tek tek her birimiz, bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. 

“İBB olarak garanti veriyoruz, temel gıda sorunu olmayacak”

İstanbul’da faaliyet gösteren gıda ve perakende zincir yöneticileri ile acilen toplantılar yaptıklarını ve toplantılar neticesinde önemli bir noktaya geldiklerini ifade eden İmamoğlu, “Bu şehirde yaşayan herkes emin olsun ki, salgın sona erene kadar, inşallah 16 milyonun temel gıda ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarının temin edilmesinde hiçbir sıkıntı olmayacak. Bunu İBB olarak, garanti ediyoruz. Ama lütfen her birimiz sorumlu davranalım ve ihtiyaç fazlası gıda ve hijyen malzemesi asla stoklamayalım” ifadelerini kullandı.

“Süreç şeffaf yürütülmeli, kamuoyu doğru bilgilendirilmeli”

Bu dönemde herkesin, başta yöneticilerin en üst düzeyde sorumlu davranması gerektiğini belirten İmamoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye’deki koronavirüs süreci, henüz başlangıcında ve ne yazık ki gittikçe büyümekte. Dün akşam açıklanan verilerle konan büyük fotoğraf, mutlak ve mutlak stratejik bir değişikliği gerektiriyor. Bu noktada, devletimizin ve hükümet yetkililerinin en etkin kararları alma konusunda kararlılık ortaya koymasının altını çizmek istiyorum.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük şehri olan İstanbul’da, evde kalan nüfusun kontrollü bir biçimde artırılması şarttır. Sokağa çıkmamayla ilgili kararların daha radikal biçimde alınmasıyla ilgili, hükümetin mutlak daha etkin bir karar alması konusunda, İstanbul adına öncü bir çalışma yapmayı, dünden sonra bugün de yenilemek istiyorum. Devletin bu süreci daha şeffaf yürütmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi mücadelenin başarısı açısından hayati hale gelmiştir. Bunun da altını çizmek istiyorum.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU