Akşener: Hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılsın

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, koronavirüsle mücadele ederken hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit kabul edilmesini ve ailelerine de aynı terör şehidi gibi davranılmasını önerdi

Fotoğraf: Twitter / @iyiparti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,ş KRT TV'de "Çiğdem Akdemir ile Söz Meclisi" programına katıldı.

Koronavirüsten korunmak için dikkat ettiğini belirten Akşener, 65 yaş üstünün sokağa çıkmasına yönelik sınırlama hakkında şunları söyledi:

Onlar, Kovid-19'la karşılaştığı zaman ölüm riskiyle karşı karşıya insanlar, fakat genç nesil yanlış anladı bunu. 'Gençler daha hafif atlatabilir' diye bir bilgi var ama görüyoruz ki İngiltere'de 22 yaşında, Türkiye'de gördüğümüz kadarıyla 33 yaşında gencecik insanlar da yakalandı bu virüse. Başka bir hastalığı olmayan gençler için de bir tehdit unsuru.

Sağlık Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Bilim Kurulu kurulmasını "olumlu bir hareket" olarak niteleyen Akşener, hükümetin açıkladığı ekonomik tedbirlere ilişkin paket için ise, "100 milyar liralık paketin içinde konut kredisinin indiriminde siz ne anladınız? Yani insanlar can derdinde ama birkaç madde var ki ne olduğunu hiçbirimiz anlayamadık" dedi.

Biz iktidar olsak umre meselesi olmazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak akıl oluşturması için muhalefetle görüşmesi gerektiğini savunan Akşener, şöyle devam etti:

Böyle bir krizde iktidar partisi olmak isterdik. Hemen bu zorunlu karantinayı ilan ederdik. Çok yoğun bir şekilde test yaptırırdık Güney Kore'yi örnek alarak. Hemen sınır kapılarını kapatırdık, umre meselesi olmazdı. Yani çok hızlı karar, çok hızlı sonuçlar almayı hedeflerdik. PCR diye bir makine varmış ve oradaki testler yüzde yüz doğru çıkıyormuş, bunu söylediler. Beni uyarmam için söylediler.

Zannediyorlar ki ben telefonu açsam Erdoğan karşımda. Ama ben buradan söyleyeceğime söz verdim. PCR'lerin yaygınlaştırılması çok önemli. Bir de bu iş şeffaf olmak zorunda. Hasta sayısını, ölüm vakalarını, hangi şehirlerde yoğun olduğunu bilmek zorundayız. Bu tevatürü endişeyi ve korkuyu ortadan kaldırır.

Menderes'in asılma görüntüsünü nasıl gösterirsiniz?

İktidar partisinin sürekli bazı şeyleri gizlediği gibi bir algı olduğunu iddia eden Akşener, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan uzaktan eğitim hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Uzaktan eğitim çok güzel bir karar ama siz 8 yaşındaki çocuklara Menderes'in asılma görüntüsünü nasıl gösterirsiniz? Elbette darbeyi anlatacaksınız ama animasyonla 8 yaşındaki çocuğa bunu anlatamazsınız. Bu işi yapanların cezalandırılması gerekir. Anlatılacak olan demokrasidir, haktır, hukuktur adalettir, parlamentonun önemidir yani cumhuriyet değerleridir. Çok vahim bir hata bunu yapanlar ceza görmeli.

Terör şehidi gibi işlem görsünler

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına dikkati çeken Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Korona ile mücadele ederken hastasından alıp vefat eden bütün doktor, hemşire ve sağlık çalışanı yani ne olursa olsun hepsinin şehit ilan edilmesi gerektiğini öneriyorum. Ailelerine de aynı terör şehidi gibi davranılması gerektiğini öneriyorum.

Aynı zamanda doktor, hemşire, sağlık çalışanı, hasta bakıcı vesairenin dışında şoför, bekçi, yani hastanelerin içinde görev yapan ama sağlık personeli dışında kabul edilenlere de sağlık çalışanlarına verilen primin verilmesi lazım.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU