Suudi Veliaht Prensi Salman’ın Manchester United’ı satın alacağı iddiası yalanlandı

Yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki Kırmızı Şeytanlar’la satın alma değil ama bir sponsorluk anlaşması ihtimali konuşulmuş

Adı Manchester United'la anılan Veliaht Selman bugün Pakistan'da coşkuyla karşılandı. Fotoğraf:AP

Rob Harris - AP

Suudi Kraliyet Hükümeti, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Manchester United’ı satın alma niyetinde olmadığını açıklarken, hükümet fonunu kullanarak İngiltere’nin en başarılı takımıyla bir sponsorluk anlaşması yapma niyetini ise doğruladı.

The Sun gazetesi Prens Selman’ın New York Borsası’nda 4 milyar Dolar (yaklaşık 22 milyar TL) değer biçilen United’ı satın almak için 3.8 milyar Poundluk (yaklaşık 26 milyar TL) teklif verdiğini öne sürmüştü.

Veliaht Prens, geçen yıl gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda öldürülmesi sonrası küresel protestoların hedefi olmuş ve United’ın Suudi hükümetiyle zaten yakın olan ilişkileri dikkatleri üzerine çekmişti.

Suudilerin Genel Spor Otoritesi’nin 2017’de United’la “stratejik ortaklık” kurmasının ardından Suudilerin kulübü tamamen satın alacağına dair spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Ancak Suudi Arabistan Medya Bakanı Turki el Şebane, ülkenin dünyanın en büyük spor markalarından birini satın alacağı iddialarıyla arasına mesafe koydu ve resmi hesabından şu tweeti attı:

“Majesteleri Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın Manchester United’ı satın almaya niyetlendiği iddiası tamamen yanlıştır.”

Manchester United’ın şu anki sahibi, NFL (Amerikan Futbolu Ulusal Ligi) takımlarından Tampa Bay Buccaners’ın da sahibi olan Glazer ailesi. Glazerlar United’ı 2005’te satın almış ve 20 kez İngiltere ligi şampiyonu olarak bu alanda rekor sahibi olan takımın bir kısım hisselerini 2012’de New York borsasına açmıştı.

El Şebane, tweetinde Suudi hükümet fonunun United’la olası bir sponsorluk anlaşması için kullanılabileceğine değinse de “herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığını” vurguladı.

Kulüp, Suudi Arabistan’ın ilgisine dair haberlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Independent Türkçe için AP'den çeviren Ayşe Yıldız

https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU