Sporculardan koronavirüs seferberliği: Merih'ten ihtiyaç sahibi ailelere, Adem'den sağlık çalışanlarına destek

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle futbolcular da yardım faaliyetlerine katıldı. Merih Demiral, 2 bin aileye erzak yardımı yapacağını açıklarken, Adem Büyük, sağlık personeline koruyucu ekipman bağışladı

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan, 160'tan fazla ülkede etkisini göstererek 500 binden fazla insanı etkileyen ve 23 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, ekonomik açından da insanları etkilemeye devam ediyor.

Spor camiasında da etkisi gösteren salgında birçok sporcu, ekonomik durumu iyi olmayan insanlara yardım ederken, bir kısmı da sağlık çalışanlarına yardım elini uzattı. 

 

Merih Demiral-Reuters.jpg
Merih Demiral / Fotoğraf: Reuters

 

İtalya'nın Juventus Kulübü'nde forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, Kovid-19 salgınına rağmen çalışmak zorunda olan 2 bin aileye evlerinde daha çok kalabilmeleri için erzak yardımında bulunacağını açıkladı.

Milli futbolcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Kovid-19'a rağmen evinden çıkmak zorunda olan insanlarımızdan Kızılay'ın belirleyeceği iki bin aileye evlerinde daha çok kalabilmeleri için gerekli erzak yardımını yapacağımı belirtmek isterim.

 

 

 

Adem Büyük - AA.jpg
Adem Büyük / Fotoğraf: AA

 

Galatasaraylı Adem Büyük ise sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarına destek oldu.

Bu sezon Galatasaray formasıyla iyi bir performans sergileyen Büyük, Kovid-19'la mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'na 100 bin maske, 15 bin test kiti ve 3 bin koruyucu ekipman bağışında bulundu.

 

Leeds United-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Leeds Unitedlı oyuncular da katıldı

İngiltere Championship Lig ekiplerinden Leeds United'da futbolcular ve teknik heyet, kulüpte tam zamanlı çalışan 272  personelin maaşlarında kesinti yapılmaması için kendi ücretlerinden feragat etti. 

Leeds United Futbol Direktörü Victor Orta, yaptığı açıklamada oyuncularının inanılmaz bir beraberlik örneği gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

Bu davranışlarından gurur duyuyorum. Onlara ve teknik direktör Marcelo Bielsa'ya teşekkür ederim.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2003-04 sezununda Premier Lig'den düşen Leeds United, Championship'te 71 puanla zirvede yer alıyor.

Kovid-19'la mücadele kapsamında daha önce Roma Kulübü, Robert Lewandowski, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, menajer Jorge Mendes, eski milli futbolcu Tuncay Şanlı ve dövüşçu Conor McGregor, desteklerini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU