İranlı din adamı, 'peygamberden geldiğini' söyleyerek koronavirüs hastalarına esans koklattı

Hastaneye girerek Kovid-19 hastalarına esans koklatan din adamı hakkında yakalama kararı çıkartıldı

İran’da kendini din adamı olarak tanıtan bir Murtaza Kohinsal, hastaneye girerek buradaki koronavirüs (Kovid-19) hastalarına kendi yaptığı ve adını "peygamber kokusu" koyduğu esansı koklattı.

İran medyasında yer alan habere göre ülkenin kuzeyindeki Anzali kentinde koronavirüs hastalarının bulunduğu hastaneye giden Kohinsal, buradaki hastalara esans koklatarak bu şekilde iyileşeceklerini söyledi.

Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Anzali Savcılığı, Kohinsal hakkında hastaların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.

 

Esans koklattığı kişi kurtulamamıştı

Yerel medyada yer alan bilgiye gören Kohinsal, daha önce bir hastaya mucize ilaç olarak tanıttığı "peygamber kokusunu" koklattı, ancak hasta 3 gün sonra koronavirüsten hayatını kaybetti.

Kendi sosyal medya hesabından hastaneye yaptığı ziyareti paylaşan İranlı din adamının hastalardaki maskeleri çıkararak burunlarından içeriye esans damlattığı görülüyor. Bu sırada hastalara "iyileşeceksiniz" mesajı veriyor.

Koronavirüsün en kötü etkilediği ülkelerden biri olan İran’da kaydedilen 29 bin 406 vakadan 2 bin 234’ü hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU