İstanbul'da 3 ilçenin kesiştiği noktaya koronavirüs mezarlığı: Büyütecek bir şey yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un Anadolu yakasında Beykoz Mezarlığı ve Avrupa yakasında ise Kilyos Mezarlığı’na olmak üzere iki mezarlığın, Kovid-19’dan hayatını kaybedenler için tahsis edildiğini doğruladı

Çin’in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ilk kez tespit edilen virüs, dünya ülkelerine yayılarak pandemi haline geldi.

Yeni tip kononavirüs (Kovid-19) alınmaya çalışılan tüm tedbirlere rağmen bütün dünyaya yayıldı.

Dünya ülkeleri Çin’e uçuş yasakları koysalar da, sınırları kapatsalar da Kovid-19’un yayılmasına engel olamadılar.

Türkiye'de 11 Mart'ta tespit edilmesinin ardından, 25 Mart itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 2 bin 433 kişinin testlerinin pozitif çıktığı ve virüs sebebiyle 59 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye de dünyada olduğu gibi birçok önlem alıyor.

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla tüm önlemler sürerken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenler için ise İstanbul Ümraniye, Beykoz ve Çekmeköy’ün birleştiği alandaki ağaçların kesilerek mezarlık haline getirildiği belirtildi. 
 

3.jpg
Fotoğraf: Mustafa Yıldırım / Independent Türkçe


Bölgede bulunan iki muhtar, bölge halkının “Koronavirüs Mezarlığı” adını verdiği alandan tedirgin olduğunu kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin Beykoz ve Kilyos mezarlıklarına defnedildiğini doğruladı.
 

1.jpg
Fotoğraf: Mustafa Yıldırım / Independent Türkçe


Türkiye’de virüs kaynaklı 59 ölüm açıklanırken, sadece Beykoz İlçesi'ne bağlı Baklacı Mahallesi’ndeki mezarlıkta 41 defin yerinin hazırlanması dikkati çekti. 

Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, virüs nedeniyle 15 defin yapıldığını, dokuz adet daha mezar yerinin kazıldığı ve 41’e kadar mezar yerlerinin numaralandığını belirtti.
 

5.jpg
Fotoğraf: Mustafa Yıldırım / Independent Türkçe


Çavuşbaşı Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol ise, mezarlık alanının üç ilçenin birleştiği ve yerleşim yerinin içinde kaldığını kaydederek, “Böyle özel definlerin, halka bu kadar yakın olmasına karşıyız. Bu mezarlığın başka bir alana taşınmasını talep ediyoruz” dedi.  
 

6.jpg
Fotoğraf: Mustafa Yıldırım / Independent Türkçe​​​​​​​


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Independent Türkçe’ye İstanbul’un Anadolu yakasında Beykoz Mezarlığı ve Avrupa yakasında ise Kilyos Mezarlığı’na olmak üzere yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenler için, iki mezarlığın tahsis edildiğini açıkladı. 
 

8.jpg
Fotoğraf: Mustafa Yıldırım / Independent Türkçe


İBB yetkilisi, Baklacı Mahallesi’ndeki mezarlığa bügün de yine virüs nedeniyle yaşamını yitiren iki kişinin tabutlarıyla birlikte gömüldüğünü ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

Bunlar normal definler, büyütecek bir şey yok. Bilim Kurulu’nun, Sağlık Bakanlığı’nın ve hatta İstanbul Valisi’nin bilgisi dahilinde yapılan yasal işlemlerdir. Tek fark, cenazelerin normal bir tabut içerisinde defnedilmesidir.


Yetkili, ileride ailelerin istemi üzerine, cenazelerin aile mezarlığına da alınabileceğini açıkladı.

İBB yetkilisi ayrıca, Kilyos Mezarlığı'na kaç defin yapıldığı konusunda bilgi veremeyeceğini sözlerine ekledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU