DSÖ başkanı: Koronavirüs için en az bir ay önce harekete geçilmeliydi

Tedros Adhanom Ghebreyesus, ikinci fırsatın kaçırılmaması için dünyayı uyardı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni koronavirüs Kovid-19'a dair son güncellemelerle medyayı bilgilendirdi (Reuters)

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) başı, koronavirüse karşı harekete geçme zamanının "aslında bir aydan uzun zaman önce" olduğunu söylerken ülkelerin, hastalığa set çekmek için ikinci fırsatı kaçırmamasını tavsiye etti. 

DSÖ'nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus gazetecilere, bazı ülkelerin kaynaklarını yeterince hızlı organize etmediğini söyledi. 

Ghebreyesus şunları söyledi:

Dünyaya fırsat penceresinin daraldığını ve aslında harekete geçme zamanının bir ay, iki ay önce olduğunu söylüyoruz. Fakat hala, bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bence ilk fırsat penceresini boşa harcadık. Bu, boşa harcamamamız ve virüsü bastırarak kontrol altına almak için her şeyi yapmamız gereken ikinci fırsat.

DSÖ Başkanı, salgını ele almak ve fonlama gibi konuları gündeme getirmek için perşembe günü G20 liderlerinin zirvesine katılacak.

Çarşamba günü DSÖ ayrıca, tecriti zorunlu hale getiren ülkelerin yeni vakaları tanımlaması ve virüsü "zaptetmek ve kontrol altına almak" için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en büyük tecridi, yerel saatle salı gece yarısı Hindistan'da başladı. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 1,3 milyar yurttaştan en az 21 gün boyunca kısıtlamalara uymasını istedi. 

Reuters'e göre, 470 bin 800 kişi hastalık için yapılan testlerde pozitif çıktı ve sonucunda 21 bin 221 kişi hayatını kaybetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU