Polisin gözaltı işlemi sırasındaki cinsel tacizi Meclis'e taşındı

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin Ankara'daki eyleminde bir polisin göstericiyi gözaltına alırken taciz ettiği yönünde fotoğraflar ve görüntü kaydı ortaya çıktı

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemine katılan bir üniversite öğrencisi polis tarafından gözaltına alındı.

Kadın gözaltına alınırken bir polisin elle cinsel tacizine uğradı. 

Fotoğrafları, OHAL KHK’siyle görevinden ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ sosyal medya hesabından paylaştı.


Karadağ twitter adresinden “Bu çocuk üniversite öğrencisi. TAYAD’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi” notuyla paylaştı.

Görüntülere sosyal medyadan tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Rezalet. Söylenecek başka bir kelime yok... Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” ifadelerini kullandı.  
 


Tanrıkulu, mesajında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketledi. 

Sezgin Tanrıkulu gözaltında tacize maruz kalan öğrenci ile görüştüğünü ve birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını da paylaştı.  


HDP de konuyu Meclis’e taşıdı. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu soru önergesi verdi. Polis hakkındaki işlem talebini de sosyal medya hesabından duyurdu.
 


 

DAHA FAZLA HABER OKU