Karamollaoğlu: Vatandaş; su, elektrik, doğalgaz ve internet vergilerinden muaf tutulsun, herkese bin TL nakdi yardım sağlansın

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, krizle mücadele süreci sonrası derslerin bir kenara not edilmesi gerektiğini söyledi

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Partisinin sosyal medya hesaplarından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, hastalıkla mücadele eden sağlık çalışanlarına şükranlarını iletti.

Siyasi partilerin ihtilafları bir kenara bırakması gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu süreç bize, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. İnanıyoruz ki bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Teşhisteki hata krizi derinleştirir"

Karamollaoğlu, hükümet tarafından alınacak ekonomik önlemlerin, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarların uğradıkları zararların telafisine yönelik olması gerektiğini belirtti. 

Türkiye ve dünyanın olağanüstü zamanlardan geçtiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Zaman doğru teşhis, doğru tedavi zamanıdır. Unutulmamalıdır ki teşhisteki hata, krizi daha da derinleştirecektir." değerlendirmesinde bulundu.  

“Tüm vatandaşlara bin TL nakdi yardım sağlansın”

Gelir düzeyine bakılmaksızın tüm vatandaşlara 1000 TL nakdi destek sağlanmasını isteyen Karamollaoğlu, "Çiftçilerimizin kredi borç ödemeleri ertelenmeli, kredi vadeleri makul düzeye yükseltilmeli ve faizsiz şekilde yeniden yapılandırılmalıdır" önerisinde bulundu.  

Karamollaoğlu, vatandaşların su, elektrik, doğal gaz, internet ve telefon vergilerinden muaf tutulmasını da talep etti.

Krizle mücadele süreci sonrası için krizden çıkarılacak derslerin bir kenara not edilmesi gerektiğini kaydeden Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Bir ekip oluşturulmalı aksaklıklar bu ekip tarafından tespit edilmeli, hataların tekerrür etmemesi için politikalar geliştirilmelidir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU