KKTC'li bürokratın kızının karantina otobüsünden indirilmesiyle ilgili soruşturmada vali yardımcısının görev yeri değiştirildi

İsmail Şanlı'nın yakın çevresine “ben sıralı emre uydum” dediği ve olaydan birkaç gün sonra yaşadığı rahatsızlık sonrası koronavirüs testi yaptırdığı ileri sürüldü. Şanlı’nın testinin de pozitif çıktığı ve karantinaya alındığı iddia edildi

Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi için gerçekleştirilen nakil operasyonlarında, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi’nin mühürlü karantina otobüsünden indirildiği görüntüler tepki çekti.

Görüntülerin ardından, adli hem idari soruşturmanın başlatıldı. Sofi'nin otobüsten indirilmesi nedeniyle yürütülen soruşturmada İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Şanlı’nın görev yeri değiştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 Mart Çarşamba akşamı yaşanan olayda, salgın nedeniyle Paris-İstanbul seferiyle Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşlarını karantina adresine götüren mühürlü bir otobüsün önü İstanbul Havalimanı çıkışında polis tarafından kesilmiş, mühür kırılmış ve KKTC'li bürokratın kızı Güzide Sofi otobüsten indirilmişti.

Sosyal medyada paylaşılmıştı

Otobüste bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntüleri çekilip sosyal medyada paylaşılan olay sonrası, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve KKTC yetkilileri art arda açıklamalar yaparken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Gazisomanpaşa Başsavcılığı da ayrı ayrı adli soruşturma başlatmıştı.

Eylemin yanlış bir eylem olduğunu ve sorumluların tespit edilip gereğinin yapılacağını açıklayan İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması sonrasında, idari soruşturma da başlatılan olayla ilgili mülkiye müfettişleri soruşturmasına devam ederken, ilk etapta olayın sorumlusu olarak görülen İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri Vali Yardımcısı İsmail Şanlı’nın görev yeri değiştirildi.

İstanbul Havalimanı'nın açılışından bu yana görevi yürüten Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı görevden alınıp Valilik emrine çekilirken, yerine İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Müfettişi olarak görev yaparken geçtiğimiz Kasım ayında birinci sınıf mülki idare amirliğine yükselen Hakan Hakyemez getirildi.

"Korona testi pozitif çıktı" iddiası

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, Şanlı'nın yakın çevresine “ben sıralı emre uydum” dediği ve olaydan birkaç gün sonra yaşadığı rahatsızlık sonrası koronavirüs testi yaptırdığı ileri sürüldü.

Şanlı’nın testinin de pozitif çıktığı ve karantinaya alındığı iddia edildi.


Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU