Dr. Tarık Ziya Ekinci, babadan kalma arazisini sattı, parasını vakfa bağışladı

Eski Diyarbakır Milletvekili Dr. Tarık Ziya Ekinci, ailesinden kalma 614 dönüm arazisinden elde ettiği geliri İsmail Beşikçi Vakfı’na bağışladı

Tarık Ziya Ekinci / Fotoğraf: Independent Türkçe

Yaşamının önemli bölümünü cezaevi ve sürgünlerde geçiren, 1957’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) siyasete başlayan ve 1965 yılında Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Diyarbakır milletvekili seçilen Dr. Tarık Ziya Ekinci, babasından kalma 614 dönüm arazisinin satışından elde ettiği gelirinin tümünün bağışladığını belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) Mütevelli Heyeti Üyesi Avukat Ruşen Arslan, Dr. Tarık Ziya Ekinci ve eşi Perihan Ekinci’nin 614 dönüm arazilerinin satışından elde edilen gelirini vakfa bağışladığını açıkladı.

“Bu topraklar babamdan kalsa da Kürt halkının malıdır”

Birkaç yıl önce Ekinci’nin kendisini arayarak, “600 dönüm civarında babadan kalma arazim var. Bu araziyi vakfetmek suretiyle vakıf kurmak istiyorum” dediğini belirten Arslan, “Tarık Abi’ye “Vakfı kurmak kolay, fakat yürütmek zordur. Profesyonel çalışmayı gerektiriyor. Aile vakıfları, bir süre sonra aile fertlerinin birbirlerine düşme tehlikesini de içinde taşır. Eğer yine de vakıf kurma yönünde karara varırsanız; hukuki her türlü yardımı yapmaya hazırım” diye yanıt verdiğini aktardı. 

 

Avukat Ruşen Arslan
Avukat Ruşen Arslan / Fotoğraf: Facebook

 

“Babadan kalsa da Kürt halkının malıdır”

Ekinci’nin topraklarını bağışlama gerekçesini ise şu sözlerle anlattı:  

Geçen yaz Tarık Abi ile sürekli irtibat içinde olduk. Bana “Bu topraklar babamdan kalsa da Kürt halkının malıdır. Ben de bu toprakları Kürt halkı için yararlı işler yapan bir kuruma bağışlamak istiyorum. Akrabalarımla görüşeceğim. Eğer toprakları almak isteyen varsa, bedelini bağışlayacağım. Yoksa arazileri bağışlayacağım. Tercihim de İsmail Beşikci Vakfı’dır.

“Umarım vakıf Tarık Abi'nin adını ebedi yaşamasını sağlar”

Örnek davranışından dolayı Ekinci’ye teşekkürlerini ifade eden Arslan, bağışın maddi getirisinin yanında manevi yönünün önemine de vurgu yaptı.

Kurumların halka sahip çıkıp destekledikçe başarıya ulaşacağını kaydeden Arslan, “Ömrü mücadele içinde geçen ve 95 yaşında halen makale yazan, gündemi yakından takip eden ve mücadelesine devam eden Tarık Abi’nin, “Bu topraklar Kürt halkına aittir. Kürt halkına yararı olan bir kültür kurumuna bağışlıyorum” demesi çok anlamlıydı. Umarım vakıf yönetim kurulu da Tarık Abi’nin adının, vakıfta da ebediyen yaşaması için gerekeni yapacaktır” dedi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU