Koronavirüsten yaşamını yitiren 33 yaşındaki hemşire Dilek Tahtalı’nın cenazesi sessiz sedasız köyünde defnedildi

Eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın akrabası ve koronavirüsten yaşamını yitiren 33 yaşındaki hemşire Dilek Tahtalı, memleketi Amasya Gümüşhacıköy’e bağlı Beden Köyü’nde defnedildi

Dilek Tahtalı, koronavirüsten yaşamını yitirdi / Fotoğraf: facebook.com / dilek.tahtali

Eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın akrabası olan ve koronavirüsten yaşamını yitiren 33 yaşındaki hemşire Dilek Tahtalı, memleketi olan Amasya Gümüşhacıköy’e bağlı Beden Köyü’nde defnedildi

Eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın akrabası olan 33 yaşındaki hemşire Dilek Tahtalı, koranavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 25 Mart 2020 günü sabah saatlerinde yaşama gözlerini yummuştu.

Valiliğin talebiyle cenaze bekletilmedi

Tahtalı’nın cenazesi defnedilmek üzere Amasya Gümüşhacıköy’e bağlı Beden Köyü’ne götürülerek bugün köy meydanındaki musalla taşının bulunduğu alanda kılınan cenaze namazının ardından saat 11.00 sıralarında köy mezarlığına defnedildi.

Cenazesinin köye akşam saatlerinde geldiği, valiliğin cenazenin bekletilmeden gömülmesi talebi üzerine sabah saatlerinde defnedildiği öğrenildi.

Koronavirüs önlemlerine karşın defin törenine Tahtalı’nın babası İsmail Tahtalı, annesi Şenel Tahtalı ve az sayıda yakınının katılımına izin verildi.

dilek1.jpg
Dilek Tahtalı / Fotoğraf: facebook.com/dilek.tahtali

 

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan Topal’a başsağlığı telefonu

Bu arada vefat haberinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanı Topal’ı arayarak başsağlığı diledi.

Yine farklı siyasi partilerden de çok sayıda yetkilinin Topal’ı arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi.

Hastalığını Twitter'dan duyurmuştu

Tahtalı, 7 Mart tarihinde Twitter hesabından attığı mesajda hastalıktan şu sözlerle yakınmıştı. 

10 Mart tarihinde hastaneye kaldırılan Tahtalı'ya koronavirüs teşhisi konmuştu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU