Salgın sırasında bir hastaneyi havaya uçurmayı planlayan Amerikalı ırkçı, FBI’la girdiği çatışmada öldü

ABD güvenlik birimlerinin bu kişiyi “yerel terör” kapsamında bir aydır takip ettiği belirtildi

FBI, zanlının vurulması hadisesiyle ilgili de soruşturma yürütüyor (Reuters)

ABD’de koronavirüs salgınının ortasında Missouri’deki bir hastaneye patlayıcı yüklü arabayla saldırı düzenleme planı yaptığı iddia edilen bir adam, FBI’la yaşanan çatışma sırasında öldü.

Washington Post’un haberine göre FBI konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “yerel terör” kapsamında bir aydır takip edilen 36 yaşındaki Timothy Wilson’ın “şiddet ve aşırılık yanlısı eğilimlere sahip olduğunu; ırkçı, dini ve hükümet karşıtı motivasyonlarla hareket ettiğini” belirtti.

Yetkililer açıklamada, Wilson’ın bir bombalama eylemi planladığını, salgın nedeniyle “bu planı hızlandırmaya karar vererek” bir hastaneye saldırmak için bomba yüklü araç kullanmayı düşündüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, kolluk kuvvetlerinin Wilson’a karşı tetikte olduğu belirtilirken, FBI bu kişinin “patlayıcı düzenek yapmak için gerekli materyalleri temin etmeye yönelik adımlar attığını” ifade etti.

Açıklamada kamu güvenliğini korumak için Ortak Terör Görev Gücü’nün Wilson’ı yakından takibe aldığı ve yetkililerin de bu kişiyi görünüşe bakılırsa bomba yüklü olduğunu sandığı aracı Belton’dan almaya geldiğinde gözaltına almaya hazırlandığı kaydedildi.

“Ortada gerçekte hiç bomba olmadığını” belirten FBI, bu meseleyle ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Sonrasında yaşananları “ajanların karıştığı bir ateş açma hadisesi” olarak nitelendiren FBI, Wilson’ın kurumum görevlilerinden biri tarafından mı vurulduğu, yoksa intihar mı ettiği konusuna açıklık getirmedi.

FBI ayrıca bu vurulma olayının teftiş ekibince soruşturulacağını da bildirdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle şu ana dek ABD'de yaklaşık 70 bin kişi enfekte oldu, bin 32 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU