Erdoğan’dan sosyal medya tepkisi: Haksız suçlamalar yapıyorlar

Selvi, infaz indirim paketiyle ilgili olarak Erdoğan'ın bazı muhalefet milletvekillerine tepki gösterdiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyada partisinin cinsel istismar ve kadına yönelik şiddete infaz indirimi uygulayacağına yönelik eleştirilere tepki gösterdiği öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile tekrar gündeme gelen infaz indirimi konusunda yaptığı görüşmeyi yazdı.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı özetle şöyle:

“Cinsel istismar ve kadına şiddet” konusu Erdoğan’ın en hassas noktasını oluşturuyor. Dünkü toplantıda, “Ortada fol yok yumurta yokken, henüz muhalefet partilerinin görüşleri alınıyorken, bazı muhalefet milletvekilleri ve sosyal medyada birileri ‘AK Parti cinsel istismar suçlarını affediyor’ diye haksız suçlamalarda bulunuyorlar. Yok böyle bir şey” diye tepki gösteriyor.

“AK Parti, infaz indirimi gibi çok önemli bir düzenlemeyi muhalefetin de görüş ve önerilerini alarak şekillendirmek istiyor” diyen Selvi, görüşlerini şöyle ifade etti:

Ama sosyal medyada birileri tarafından AK Parti cinsel istismar suçlarını affediyormuş gibi karalama kampanyası başlatılıyor. Muhalefet partilerinden sanki böyle bir şey varmış gibi açıklamalar yapılıyor. Kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarında en ağır düzenlemeleri getiren bir lider olarak haliyle tepki gösteriyor.

Selvi, yazısının devamında pakette yer almayacak suçları sıraladı:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan’la toplantıdan sonra kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının kapsam dışında kaldığı netleşti. Çocuklara cinsel istismarı düzenleyen TCK’nın 103. maddesi ile kadına şiddeti düzenleyen 82. maddesi kapsam dışında tutulacak.

2- Terör örgütünün kurucu ve yöneticileri kapsam dışı. (Abdullah Öcalan, Ceza İnfaz Kanunu’nun 107/16 maddesine göre infaz indiriminden yararlanamıyor.)

3- Devlete karşı olan suçlar (TCK 302-309. maddeler arasında tanımlanan suçlar, PKK’lılar, FETÖ’cüler ve DEAŞ’lılar af kapsamı dışında tutuluyor.)

4- Anayasa’yı ihlal ve darbe suçu (TCK 309 ve 312 ve 313. maddelerinde yer alan suçlar)

5- Uyuşturucuda ise TCK 188/1 ve 5. fıkrada yer alan, uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi/yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen kişiler infaz indiriminden yararlanamayacak.

 

Hürriyet, Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU