Esad: Terör odakları başarısız olunca Türkiye’yi kullanmaya başladılar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, devletin izin ve onayı olmaksızın Suriye’ye giren tüm güçlerin "işgalci güç" sayıldığını söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yerel temsilcilerle bir araya geldi (SANA)

Suriye Resmi Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre ülke çapından yerel temsilcilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Esad, Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) kastederek "ABD’ye güvenen terör örgütlerine sesleniyorum. ABD sizi korumayacak ve pazarlık kozu olarak kullanacak. Sizi ancak Suriye ordusu koruyabilir" dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde kurmak istediği "güvenli bölge" ile ilgili "Türkiye savaşın başladığı dönemden beri bu bölgeyi kurmak istiyor" ifadelerini kullandı. 

 

 

Esad konuşmasına şöyle devam etti:

Suriye halkına karşı komplo hazırlayanlar başarısız olunca Türkiye’yi taşeron olarak kullanmaya başladılar. Suriye’ye giren istisnasız tüm güçler düşman işgalci güç sayılmaktadır. 

Cenevre'de 2012'de başlatılan politik sürecin, Suriye'ye düşman ülkelerin tutumu yüzünden başarısız olduğunu savunan Esad, "Düşman ülkeler her türlü sürece engel oluyor, bu süreç ciddi olsa bile, misal Soçi ve en azından pozitif ve başarılı olan Astana süreçleri gibi" dedi.

Esad yönetiminin müttefiği Rusya, geçtiğimiz yıl Suriye’de yeni anayasa yapımı çalışmalarına katılmak için ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisini göndermişti. 

BM destekli müzakere süreçlerinde çatışan taraflar henüz direkt müzakere masasına oturabilmiş değil.

DAHA FAZLA HABER OKU