Geçim kaygısı mı, koronavirüs korkusu mu? Pazarcı esnafı ne diyor?

Koronavirüs nedeniyle birçok meslek grubu evden çalışma sistemine geçerken, sokakta çalışmak zorunda kalan pazarcılara mikrofon uzattık. Semt pazarı esnafı, çalışmak zorunda olduklarını ifade etti

Tüm dünyada hızlıca yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), Türkiye’de de bir salgına dönüştü.

Koronavirüs salgınının yayılmasını durdurmak için ülke genelinde çok sayıda tedbirler alındı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan genelgeyle, 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklanırken, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları için çağrılar da yapıldı.

Ülkede genelinde vaka ve ölüm sayıları artarken, salgın sağlık alanının yanı sıra ekonomiden sosyal yaşama her alanı da etkilemeye devam ediyor.

Ancak ‘Evde kal’ tavsiyesine rağmen hayatın devam ettiği gerçeği ve sokağa çıkıp çalışılmadığında evin ihtiyaçlarını karşılayamama korkusu insanları sokakta kalıp çalışmaya zorluyor.

Türkiye’de sokağa çıkmak zorunda kalan meslek gruplarının başında pazarcılar geliyor.

Haftanın her günü şehrin farklı yerlerinde genellikle sokak aralarında açılan açık halk pazarları, pazarcı esnafı için esasında ciddi bir risk de oluşturuyor.

Independent Türkçe, bu riske rağmen sokağa çıkan pazarcı esnafının durumunu yerinde görmek için Şehremini pazarını ziyaret etti.

Mikrofonumuza konuşan, pazarcı esnafı virüs korkusuna rağmen, "eve ekmek götürebilmek" için pazarlara çıkmak zorunda olduklarını söyledi.

En büyük kaygılarının herkes gibi salgına yakalanmak olduğunu ifade eden pazar esnafı, virüs tehlikesinden dolayı ‘evde kal’ çağrısını desteklediklerini ve sokağa çıkma yasağı açıklanırsa buna uyacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU