Eski CHP Milletvekili Topal'ın 33 yaşındaki hemşire akrabası koronavirüsten öldü

Eski vekil Ramis Topal'ın akrabası olan ve İstanbul'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Dilek Tahtalı koronavirüsten hayatını kaybetti. Topal, Tahtalı’nın 10 Mart’tan beri hastalıkla mücadele ettiğini söyledi

Dilek Tahtalı'nın muayenesinde de Koronavirüs teşhisi konmuştu / Fotoğraf: facebook.com/dilek.tahtali

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kaynaklı ölümler sürüyor.

Koronavirüsten ölümlerin daha çok ileri yaşlarda görüldüğü iddialarına karşın Eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın akrabası olan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

ramis.jpg
Ramis Topal / Fotoğraf: İHA

 

10 Mart'ta rahatsızlandı

33 yaşındaki Tahtalı, İstanbul’da özel bir hastanede hemşire olarak görev yapıyordu.Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’ye konuşan Topal, Tahtalı’nın geçen 10 Mart günü öğleden sonra 16.00 sıralarında ilk defa rahatsızlandığını ve ateşinin yükselerek, grip belirtileri gösterdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Önce Cerrahpaşa’ya gidiyorlar yer yok deyince Samatya’daki hastaneye geçiyorlar. Orada sedye üzerinde beş saat bekliyor. Annesi bana haber verince devreye girerek Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne sevkini sağladım. Orada tedavi görüyordu. 16’sında ise Bakırköy’de Sadi Konuk Hastanesi’ne sevkedildi. Yoğun bakımdaydı. Yeni getirilen ilaçtan verilecekti. Ancak kurtarılamadı

tahtalı.jpg
Dilek Tahtalı / Fotoğraf:facebook.com/dilek.tahtali

 

Kemik kanseri ile mücadele ediyordu

Tahtalı’nın gençlik yıllarından beri kemik kanseri ile mücadele ettiğini söyleyen Topal, hastalığı nerede ve nasıl kaptığı konusunda bilgisi olmadığını da kaydetti.

Topal, Tahtalı’nın fakir bir ailenin tek çocuğu olduğunu, özel bir hastanede çalışıyor olmasına karşın muhtemelen parasını ödeyemeyecekleri düşüncesiyle çalıştığı hastane götürülmemiş olabileceğini söyledi.

Topal, Tahtalı’nın bu akşam memleketi olan Amasya’ya gönderilerek defnedileceğini söyledi.

Bu arada 12 gündür karantinada bulunan Tahtalı'nın ailesinin ise test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi.

Son mesajında hastalıktan yakınmış

Bu arada Tahtalı'nın hastaneye yattığı 10 Mart tarihinden bir gün önce attığı son mesajında hastalıktan şöyle yakınmıştı.

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU