Koronavirüsün merkezi Vuhan'da 3 gün sonra toplu ulaşım yeniden başlıyor

Yeni tip koronavirüs Kovid-19'un en yoğun olarak görüldüğü Vuhan'da son 1 haftadır ise yeni vakaya rastlanmadı

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde toplu ulaşım 28 Mart’ta yeniden başlıyor

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre bir haftadır yeni koronavirüsü vakasının görülmediği Vuhan’da yerel yönetim toplu taşımayı yeniden hizmete sokmak için çalışmalarına başladı.

Çin’in başka eyaletlerinden Hubei eyaletine ve Vuhan kentine gelen çalışanların işlerine dönmesini sağlamak için 100’ün üzerinde toplu taşıma hattının yeniden açılacağı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vuhan Ulaşım ve Taşımacılık Müdürlüğü yetkilisi, bugün itibarıyla Wuhan kentinde 117 otobüs hattının, 28 Mart itibarıyla da 6 metro hattının yeniden hizmete gireceği bilgisini verdi.

Yetkili, vatandaşların otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanırken maske takmaları ve vücut sıcaklığını kontrol ettirmeleri gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda toplu taşımaya binecek yolcuların kişisel bilgilerini kaydettirmesi gerektiğini de ifade eden yetkili, bu tedbirlerle kent sakinlerinin virüs kapma riskinden etkili şekilde korunacağına dikkat çekti.

Yetkili, 65 yaş üstü vatandaşları ve dışarı çıkması zaruri olmayan grupları toplu taşıma ile yolculuk yapmamaya çağırdı.

 

Çin Uluslararası Radyosu

DAHA FAZLA HABER OKU