Bakan Soylu'dan sokağa çıkma açıklaması: Şimdilik gerek yok, süreç farklı noktaya giderse olabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada koronavirüsle ilgili paylaşımlara ilişkin, “Meseleyi tahrik ve istismar etmek isteyenler oldu. 1748 hesap tespit ettik. Bu hesapların yüzde 65'i terör örgütleriyle bağlantılı” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanarak, ülke genelinde salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Bakanlığın ülke genelindeki aldığını tedbirler hakkında bilgi veren Soylu, salgın sürecinin gidişatına göre yeni tedbirlerin getirilebileceğini ifade etti.

Küresel olarak ilk kez böyle bir kriz ile karşı karşıya olunduğunun altını çizen Soylu, “Dünyayı iyi takip ediyoruz. Aynı zamanda da neler yapabileceğimizi planlıyoruz” dedi.
 

Süleyman Soylu AA.jpg
İçişler Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA


“Sokağa çıkma yasağına şimdilik gerek yok, süreç farklı noktaya giderse olabilir”

Vatandaşların tedbirler kapsamında getirilen kurallara uyduğunu ama salgının yaygınlaşma sürecinin de takip edildiğini ifade eden Soylu şunları kaydetti:

Sokağa çıkma yasağından önce bir iki tane daha almamız gereken tedbir var. Bu konuya da çalışıyoruz, atacağımız adımlar var. Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Süreç farklı noktaya giderse, elbette farklı tedbirler almamız gerekebilir. Bunu safha safha yapmak durumundayız. Yasaktan önce önerebileceğimiz başka tedbirler var.

65 yaş ve üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde koordineli şekilde süreçleri yürütüyoruz. Karar Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

“Terör örgütüyle bağlantılı hesaplar var”

Sosyal medyada koronavirüsle ilgili asılsız paylaşım yapan hesaplar hakkında bilgi veren Soylu, şunları kaydetti:

Meseleyi tahrik ve istismar etmek isteyenler oldu. 1748 hesap tespit ettik. Bu hesapların yüzde 65'i terör örgütleriyle bağlantılı. Bunlar FETÖ, PKK, DHKPC gibi hesaplar. Sosyal medyada terör örgütüne ait hesaplar üzerinden meseleyi tahrik ve istismar eden 410 kişi yakalandı.

“65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için seferber olduk”

Sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için tüm kurumların çalıştığını ifade eden Soylu, “Bir Vefa destek grubu oluşturduk. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kurumlarımız seferber oldu. 65 yaş üstünde kimsesiz, hasta bunların hepsine ulaşılıyor. Şu ana kadar yaşlılardan toplam 239 bin çağrı aldık” dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu"na bu sabah 09.00 itibaren toplam 239 bin 984 talep geldiğini ve bunun 209 bin 034'üne ulaşıldığını kaydeden Soylu, geri kalan taleplerin ise bilgi amaçlı olduğunu ve geri dönüş yapıldığını ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 211 bin 367 iş yeri kapatıldığını belirten Soylu, “Bin 542 iş yerine kurallara uymadığı için idari işlem yapıldı. 207'sine adli işlem yapıldı” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU