Türkiye'deki 37 laboratuvar Kovid-19 testi yapmak için yetkilendirildi

Sağlık Bakanlığı'ndan hastanelere gönderilen yazıda “HSGM tarafından resmi olarak yetkilendirilmemiş kamu, üniversite hastaneleri ve özel laboratuvarlarına, Kovid-19 tanısına yönelik herhangi bir test yapma yetkileri bulunmamaktadır” denildi

Yeni tip koronavirüs testini sadece yetkilendirilmiş hastane ve laboratuvarların yapmasına izin verildi. Ülke genelinde 37 laboratuvar COVID-19 testi yapmak için yetkilendirildi / Fotoğraf: AA

Çin’den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Türkiye’yi de etkisi altına aldı.

Ükede vaka sayısı 1800’ü geçerken, 44 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı ise Kovid-19 testlerine ilişkin hastanelere yazı göndererek, yetkilendirilmemiş kuruluşların para karşılığı test yapması halinde cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

37 tanı laboratuvarı yetkilendirildi

Yazıda, ülke genelinde laboratuvar tanı kapasitesinin artılrılmasına yönelik Kovid-19 tanı laboratuvarlarının yetkilendirilme çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre 21 Mart tarihinden itibaren farklı bölgelerde 37 Kovid-19 Tanı Laboratuvarının yetkilendirildiği belirtildi.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) yazısında şu ifadeler yer aldı:

HSGM tarafından resmi olarak yetkilendirilmemiş kamu, üniversite hastaneleri ve özel laboratuvarlarına, Kovid-19 tanısına yönelik herhangi bir ters tapma yetkileri bulunmamaktadır. Yetki verilmediği halde Kovid-19 tanı testleri çalıştığı tespit edilen merkezler hakkında yasal inceleme ve akabinde cezai işlem başlatılacaktır.

 

Bakanlık yazı COVID-19 test Independent Türkçe .jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU