Kimisi saman, kimisi içki istedi... Güvenlik güçleri, 65 yaş üstündekilerin her istediğini yerine getiriyor

Türkiye’de 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağının gelmesinin ardından, yetkililer yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlı vatandaşlar, güvenlik güçlerinden temel ihtiyaçlarının karşılanmasını isterken, bazen de ilginç isteklerde bulunuyor

Fotoğraf: İHA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada hızla yayılırken, Türkiye’de de vaka sayıları artış gösteriyor.

Ülke genelinde çok sayıda tedbir alınmasının yanında, vatandaşlara evde kalın çağrıları yapılmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta yayınladığı genelge ile ülke genelinde tedbirler kapsamın 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklamıştı.

Bu kapsamda ülke genelinde denetimler sıkılaştırılırken, kamu kurumları da yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çağrı merkezleri kurdu.

Tüm illerde güvenlik güçleri ve zabıtalar, dışarı çıkma yasağı bulunan yaşlı vatandaşların market ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Yaşlı vatandaşlar genellikle gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını isterken, büyük çoğunluğu bankalara götürülüp maaşlarının çekilmesini de talep ediyor.

Yaşlı vatandaşlar ekiplerden genellikle temel gıda maddelerinin karşılanmasını isterken, bazı ilginç taleplerde dikkatlerden kaçmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

112’yi arayıp ‘Bana saman getirin’ dedi

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek için Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Gelen talepler en yakın polis, jandarma, SYDV görevlileri, sivil toplum kuruluşu ve muhtarlıklara bildirilerek, vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Söz konusu çağrı merkezine ilginç talepler de geliyor.

Yetkililerin açıklamalarına göre, bazı vatandaşlar, “Ağacımın budanması gerekiyor, yardım edin” talebinde bulunurken, bazıları ise ekmek alınması talebinde bulunuyor.

En ilginç talepler arasında ise, “'Canım sıkılıyor, parka gitmek istiyorum, bana izin verin” ile “Hayvanlarıma saman lazım, bana saman getirin” yer alıyor.

Bazı yaşlılar da 'Bana günlük gazete getirin' diyor.

Yetkililerden rakı istedi

Marmaris'te dışarı çıkamayan yaşlı bir vatadandaş ise 112 Acil Servisini arayarak kendisine rakı alınmasını istedi.
 

Tutanak.jpg
Fotoğraf: Twitter


Eve gelen güvenlik güçleri ise yaşlı vatandaşın talebini yerine getirdi. Resmi tutanak tutup, vatandaşın rakı isteğini karşıladı.

“Amcası bana o pastaneden poğaça alır mısın?”

Ordu yaşlı bir vatandaşın, evine gelen zabıta ekiplerinden nazikçe poğaça istemesi izleyenleri hem duygulandırdı hem tebessüm ettirdi.
 

 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yaşlı vatandaşın "1 kilo pırasa, bizim pazarda taze fasulye gördüm yarım kilo da taze fasulye. Bir de poğaça alır mısın poğaça? Peynirli veya zeytinli fark etmiyor. 4 tane alsan yeter." Dediği görülüyor.

Bozulan fınırını tamir ettirdi

Marmaris’te bir vatandaş ise dışarı çıkamadığı için belediyeden bozulan fırınını tamir ettirmesini istedi.
 

AW973381_01.jpg
Fotoğraf: İHA


Yerinde incelemeye giden zabıta ekipleri bozulan fırını alarak tamir edilmek üzere servise götürdü. Belediyenin çok kısa sürede geldiğini söyleyen vatandaş, “Fırında arıza oldu, ihtiyacımız da var. Bunun için yardım talep ettim. Sağ olsunlar hemen geldiler. Servise götürüp, tamir edildikten sonra da getirecekler. Belediye çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Validen, kendisine çamaşır makinesi alınmasını istedi

Rize merkeze bağlı Balsu mahallesinde ikamet eden Hidayet Koyuncu da kendisine isteklerini getiren ekipten çamaşır makinesi istedi.
 

AW973489_05.jpg
Fotoğraf: İHA


Koyuncu “Benim bir çamaşır makinesine ihtiyacım var. İskemleye oturarak elimle yıkıyorum çamaşırlarımı. Bir kovanın üzerine koyuyorum leğeni, onun içinde yavaş yavaş yıkıyorum. Yıkayamıyorum böbreklerim ayırıyor. Bana Vali Bey bir çamaşır makinesi alıp verse çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

Vefa sosyal destek grubu mensuplarının bu sözleri Rize Valisi Kemal Çeber’e iletmesi üzerine Vali Çeber Koyuncu’nun talep ettiği çamaşır makinesini alarak kendi elleriyle getirip teslim etti. Teleferikle taşınan çamaşır makinesi yaşlı kadının evine kuruldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU