Sağlık Bakanı Koca: 343 yeni tanı var, 7 hastamızı kaybettik

Koca son 24 saatte 3.952 test yapıldığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) dair yeni bir açıklama yaptı. 

Koca Twitter’daki açıklamasında, “Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz” dedi. 


Koca'nın açıklamasıyla Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e, vaka sayısı ise 1872'ye yükseldi.

Avrupa'da Kovid-19'dan bugüne kadar 26 Türk hayatını kaybetti

Avrupa ülkelerinde Kovid-19 nedeniyle toplam 26 Türk hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Türklerden 6'sı Hollanda'da, 12'si Fransa'da, 3'ü Belçika'da, 3'ü Almanya'da, 1'i İngiltere'de, 1'i de Avusturya'da ikamet ediyordu.

İngiltere'de Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 87 artarak 422'ye çıkarken, İngiliz hükümeti Londra'daki bir fuar merkezini geçici hastaneye dönüştürme kararı aldı. İngiltere'de ayrıca, halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmelerin kapatılmasına karar verildi.

Sırbistan'daki Belgrad Fuar Merkezi'nin 3 bin yataklı geçici bir hastaneye dönüştürülmesine başlandı.

Bosna Hersek hükümeti, ülkedeki 4 uluslararası havalimanının (Saraybosna, Mostar, Banja Luka ve Tuzla) 30 Mart'tan itibaren yolcu seferlerine kapatılacağını duyurdu.

Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kendisini karantinaya aldı.

Romanya'da yarından itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İnsanların sadece izinle işlerine, marketlere ve eczanelere gidebileceği açıklanırken, 65 yaş üzerindekilerin ise hiçbir koşulda evlerinden çıkmalarına izin verilmeyeceği bildirildi. Önlemlerin icrasında polisin yanı sıra askerler de yetkili kılındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU