Eski denizaltı subayının “tecritle başa çıkma stratejileri" sosyal medyada ilgi gördü

Bailey, "Hoşunuza giden küçük şeylere odaklanın ve gelecek için planlar yapın" diyor

Bailey'nin Twitter paylaşımı 37 binden fazla beğeni aldı (Unsplash)

Önümüzdeki hafta ve aylarda birçoğumuz zamanının hepsini değilse bile büyük kısmını evlerinin sınırları içinde geçirme ihtimaliyle karşı karşıya kalacak.

Küresel koronavirüs salgını birçok kişinin hem hastalığa yakalanma hem de hastalığı başkalarına bulaştırma riskini azaltmak için kendini izole etmek zorunda kalması anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsanlar kendini tecrit etmenin rutin düzenin kaybıyla sonuçlanıp sıkılmalarına neden olacağını düşünebilir ancak üretkenliğinizin bu durumdan illa ki kötü etkilenmesi gerekmiyor.

Robot denizaltı sürücüsü, tüplü dalış eğitmeni ve eski denizaltı subayı Jon Bailey, Twitter'da paylaştığı bir tweet dizisinde Denizaltı Hizmetleri'nde askerken zamanını nasıl geçirdiğini anlattı.

İlk tweeti 37 binden fazla beğeni alan ve 15 binden çok retweetlenen tweet dizisinde Bailey takip edebileceğiniz bir rutin yaratmanın, kendinize biraz özel zaman ayırmanın ve düzenli olarak egzersiz yapmanın önemini vurguluyor.

Bailey “Denizaltı Hizmetleri'nde geçirdiğim süre boyunca, başka birçok kişiyle birlikte ben de dalgaların altında çelik bir tüpte kapalı halde haftalar ve aylar geçirdim" diye yazdı.

Sadece şu an bir Kovid19 'devriyesiyle' karşılaşmış birçoğunuz için birkaç başa çıkma stratejisi paylaşayım diye düşündüm.

Bailey'in ilk tavsiyesi günlük bir rutininizin olması. Bu rutini gününüzü farklı aktivitelere bölerek planlayabilirsiniz.

Bailey, "Denizde hayat vardiyalar ve rutinlerle belirlenir. Akşam yemeğinde ne olduğuna bakarak hangi gün olduğunu söyleyebilirsiniz" dedi.

Şimdi bir rutin oluşturun, deneyin ve sonra bir yere yazıp rutininize bağlı kalın.

Gününüzü iş (eğer evde çalışıyorsanız), dinlenme, egzersiz, öğünler, hobiler vb. arasında bölün. Çocuklarınız için de aynısını yapın.

Bailey daha sonra rutininizin bir parçası olarak film seyretmek veya yoga yapmak gibi sevdiğiniz herhangi bir aktiviteye "tahsis edeceğiniz özel bir zaman/yer" belirlemenizi öneriyor.
 


Tüplü dalış eğitmeninin bir diğer tavsiyesi yemeklerle ilgili. Bailey kendini tecrit eden kişilerin "yemek hazırlamak için zaman ayırması" gerektiğini söylüyor.

Bailey dengeli öğünler hazırlamanın yanı sıra düzenli egzersizin de bir öncelik olduğunu belirtiyor ve günde 20-30 dakika fiziksel aktivite öneriyor.

Egzersiz doğal bir antidepresan, günü böler ve sağlığınızı korur. Mümkün olduğunda dışarı çıkın.

Bailey kendinizi tecrit ettiğiniz zamanın evinizi temizlemek için de değerlendirilebileceğini ekliyor, ne de olsa evinizin "artık içinde çok daha fazla zaman geçirdiğiniz için kirlenmesi" olası.

Dahası eski denizaltı subayı aile üyelerimizin, arkadaşlarımızın tamamını şahsen göremesek de düzenli iletişimin şart olduğunu belirtiyor.

Bailey, “Sevdiklerinizle iletişiminizi koparmayın" ifadelerini kullandı.

Şu an çalıştığım yer ele alacak bir iş olmasa bile birbirimizden haberdar olabilmemiz için günlük online 'kahve' araları yapmaya karar verdi.

Bailey tweet dizisini bir umut mesajıyla sonlandırdı:

Bütün diğer devriyeler gibi bu da bitecek.

Bailey, “B*ktan bir sandviç gibi ama varil bombalarından kaçmaktan iyidir. Haberleri veya b*ktan Twitter'ı takıntı haline getirmeyin" dedi.

Dünyanıza daha yakından bakın, zevk aldığınız küçük şeylere odaklanın ve gelecek için planlar yapın. En azından bir pencereniz olmalı!

Birkaç kişi Bailey'ye aydınlatıcı çalışması için teşekkür etti.

Twitter'da bir kişi, “Bu harika, özellikle rutin sahibi olmanın ne kadar önemli olduğuyla ilgili kısım" dedi.

22 yıldır 'evden çalışıyorum' ve inanın bana, yaklaşık bir hafta sonra bu tatil olayının tadı kaçıyor.

Bir başkasıysa, "İyi tavsiye - çok teşekkür ederim!" diye yorum yaptı.

Rutininizin olması hayatı çok daha kolaylaştırıyor, hele de çocuklarınız varsa.

The Independent'a konuşan Bailey, Twitter'daki tweet dizisinin çektiği ilginin onu "biraz şaşırttığını" söyledi.

Tamamen olumlu tepkiler aldım ki bu Twitter için ilktir ve bence bu böyle belirsiz zamanlarda insanların herhangi bir yönlendirme veya bilgiye ne kadar minnettar olduğunu yansıtıyor.

Diziyi ilk önce Facebook'taki arkadaşlarım için yazmıştım ama partnerim herkesle paylaşmam için beni teşvik etti. Kendisi bir acil servis doktoru. Bütün bu olaydaki asıl kahraman NHS (Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sistemi) personeli olacak ve yaşamak üzere oldukları şeyler için gerçekten üzülüyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU