Salgında sokağa çıkmak zorunda kalanlar: Maske yiyip, kolonya mı içeceğiz?

Koronavirüs nedeniyle ülkedeki insanların büyük bölümü evlerine kapandı. “Evde kal” çağrılarına rağmen sokakta çalışmak zorunda olanlar var. Independent Türkçe, onlara mikrofon uzattı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Salgın nedeniyle kendilerini evlerinde izole eden insan sayısı her geçen gün artıyor. Bunda, “Evde kal” çağrıları etkili oluyor. 

Ancak tüm tehlikeye ve yapılan çağrılara rağmen sokaklara çıkıp çalışmak zorunda kalanlar var. 

Toplu ulaşım araçlarının sürücüleri, taksi şoförleri, simitçiler, paket servisi yapanlar, seyyar satıcılar ve bazı meslek mensupları evlerine ekmek götürmek için çalışmak durumundalar. 

"Evde ekmek bekleyenlerim var" 

Independent Türkçe, salgına rağmen sokakta çalışmak zorunda olanlara mikrofon uzattı. 

Minibüs şoförü, taksici, simitçi, sucu, çiçekçi ve daha birçok emekçi, riske rağmen çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. 

Memurların idari izinli sayılması ve özel sektördeki insanların ücretli izne çıkartılmasına benzer bir haktan yararlanma imkanlarının bulunmamasına üzülen çiçekçi, duruma oldukça tepkili. 

Evdeki aile bireylerine ekmek götürmek zorunda olduğunu vurgulayan çiçekçi, “Devlet bir paket açıkladı. Burada zengine kıyak, fakire ise maske ve kolonya var. Evde ekmek bekleyenlerim var. Maske yiyip, kolonya mı içeceğiz” dedi. 

"Sokağa çıkma yasağı olursa evde kalabiliriz" 

Evde çalışma imkanı bulunmayan taksi, minibüs ve otobüs şoförleri de benzer görüşleri dile getirdi. 

İşlerinin başında olmak zorunda olduklarını belirten çalışanlar, 'Sokağa çıkma yasağı olursa ancak o zaman bizde evde kalabiliriz aksi halde insanlara hizmet vermek zorundayız” diye konuştu.

İnsanların evlerine kapanmaları nedeniyle işlerinin açıldığını söyleyenler de var. Buna örnek ise sucular ve paket servisi yapanlar.

Onlar ise “İnsanlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Tedirginlik var ama hijyen kurallarına riayet ederek kendimize dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.      


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU