Facebook, sahte koronavirüs haberlerini engellemek için toplu mesaj gönderimini yasaklayabilir

WhatsApp'a benzer kurallar zaten getirilmişti

(Pikrepo)

Facebook, koronavirüse dair yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için kullanıcıların çok fazla kişiye mesaj iletmesini engelleyebilir.

Şirket, Messenger'ın 5'ten fazla kişiye mesaj iletilmesini engelleyen ve böylece sahte haber ve söylentilerin, üzerlerine düşünülmeden gönderilmesini zorlaştıran yeni bir özelliğini test ediyor.

Özellik henüz erişilebilir olmasa da Facebook şirket içinde özelliğin test edildiğini doğruladı.

Bu haber, WhatsApp'ın da yanlış bilgilerin gruplar arasında yayılmasını engellemek için benzer bir kısıtlama getirmesinin ardından geldi.

WhatsApp ve Facebook Messenger gibi sohbet uygulamalarının kişisel olması ama aynı zamanda kullanıcıların bilgiyi kolayca iletmesini sağlaması, bu uygulamaları sahte haber ve söylentilerin özellikle yaygın kaynakları haline getirdi.

Messenger'daki bu olası değişiklikler, Jane Manchung Wong'un yaptığı araştırmayla ortaya çıktı. Wong uygulamanın içine gizlenmiş bir örneği Twitter'da paylaşarak nasıl çalıştığını gösterdi.

Bir Facebook sözcüsü yeni özelliğin yanlış bilgiyi önleme yolu olarak test edildiğini doğruladı ve özellikle de koronavirüs salgınına dair yayılan yalan haber ve tavsiyelere odaklanıldığını söyledi.

Alexandru Voica Twitter'da şöyle yazdı:  

Platformlarımızda özellikle # COVID19'la ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını sınırlamak için çok çalışıyoruz ve bir mesajı tek seferde iletebileceğiniz konuşma sayısı için daha sert kısıtlamaların test edilmesi gibi başka seçenekleri de araştırıyoruz. Bu özellik hala geliştirilme aşamasında ve henüz harici olarak test edilmedi.

Yeni özellik Facebook'un Messenger'ı koronavirüs salgınıyla ilgili güvenilir ve sağlam bilgilerin yayılması için kullanmaya çalışacağını açıkladığı bir zamanda doğrulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook devlet kurumlarını, platformdan mümkün olan en etkili şekilde faydalanmalarını sağlayacak geliştirici ortaklarla bir araya getirerek devlet kurumlarına yardım etmeyi umduğunu söyledi. Geliştiriciler BM'nin sağlık kuruluşları gibi kurumların daha hızlı bilgi paylaşmasını ve otomatik yanıt gibi araçları kullanarak sık sorulan soruları daha çabuk yanıtlamasını sağlamayı hedefleyecek.

Facebook ayrıca, geliştiricileri "koronavirüsle ilgili sosyal mesafe ve doğru bilgiye erişim gibi konulara eğilen mesajlaşma çözümleri bulmaya" teşvik etmek için online bir yazılım yarışması (hackathon) düzenleyeceğini söyledi. Facebook, yarışmanın katılımcılarının Messenger araç ve eğitim materyallerine özel erişimi olacağını ve kazananlara fikirlerini geliştirmeye yardım etmesi için mentor atanacağını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU